HORNER VáLASZT ADOTT AZ ELSő SZáMú PILóTA KéRDéSéRE

gőzerővel robog a harmadik világbajnoki címe felé, minek után 2021-ben és 2022-ben is felért a csúcsra. Tavaly a holland elképesztő dominanciával lett bajnok, hiszen 15 futamgyőzelmet szerzett, míg csapattársa mindössze 2 alkalommal ünnepelhetett a dobogó tetején.

Idén némileg változott a felállás, hiszen Sergio Pereznek ezúttal mindössze 5 futamra volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a 2 győzelmet, ráadásul a bajnoki ponttáblázaton is meglehetősen közel van Verstappenhez.

Ennek okán azt találgatják sokan, hogy vajon a mexikói beleszólhat-e a végső sikerért folytatott harcba. Egyesek szerint Pereznek minden lehetősége megvan rá, hogy letaszítsa a trónról a hollandot, míg mások arról beszélnek, hogy Verstappent preferálják a bikások. Horner most ezekre a találgatásokra adott egyértelmű választ.

„Az első számú versenyzőnk mindig az, aki a pályán éppen az élen van. Ezt (az első számú státuszt) azzal lehet kiérdemelni, amit a pályán teszel, nem pedig egy szerződéssel. Mindig is így működtünk” – oszlatta el a kételyeket Horner a Extraordinary Tales podcastjében.

Christian Horner ugyancsak ebben a podcastban arról is kifejtette a véleményét, hogy szerinte a 2021-es szezon volt minden idők egyik legizgalmasabb bajnoksága a Forma-1-ben.

2023-05-23T10:07:18Z dg43tfdfdgfd