HOSSZú KATINKA MéGIS KéSZüLHET A 2024-ES PáRIZSI OLIMPIáRA

Az olimpiai játékok európai otthona, az Eurosport szerdán fellebbentette a fátylat a 2024-es párizsi játékok világszínvonalú szakértői seregéről, amelyben helyet kapott Hosszú Katinka és Pásztory Dóra is.

A Warner Bros. Discovery (WBD) részeként első olimpiáját ünneplő Eurosport 47 piacon, 19 nyelven közvetíti majd a 2024-es párizsi olimpiai játékokat a Maxon, valamint televíziós közvetítések során a Eurosport csatornáin.

„Az olimpia otthonaként szolgáló és a legnagyobb történetmesélő gépezet révén működő Eurosport-csapat páratlan az olimpiával kapcsolatos szakértelem és tapasztalat területén. Európa legnagyobb olimpikonjaiból álló, több mint száz főt számláló, hihetetlen stábot hívtunk össze, hogy a 19 izgalmas versenynapon át elsőrangú betekintést, elemzést és szórakoztatást nyújtsanak a nézőknek. Saját személyes olimpiai tapasztalataikból merítve minden fontos pillanatot életre keltenek majd a kontinens több millió rajongója számára” – idézi a közlemény Scott Youngot, a WBD Sports Europe tartalomért, gyártásért és üzleti működésért felelős igazgatóját.

A Eurosport az olimpiai jogok megszerzése óta először készít regionális műsort, amelyet naponta sugároznak Romániában, Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban és Szlovákiában. A műsor – amelyet Romániában forgatnak és gyártanak – egyidejűleg kerül adásba az öt országban, és kiegészíti a programokat ezeken a területeken. A szurkolók a nemzetközi jelentőségű sportolókat a Eurosport 1-en, a regionális hősöket pedig a Eurosport 2-en láthatják majd. Emellett az olimpiai játékok minden élő pillanata elérhető lesz a Maxon.

A „Bonjour, Paris!” című regionális műsor a Eurosport 2-n lesz látható, és az olimpiai játékok minden napján információkat és elemzéseket nyújt a versenyekről és a sportolókról, neves tehetségek és olimpiai érmesek által. Az első adásra július 24-én kerül sor, 14:30-as kezdettel, és az olimpiai játékok teljes időtartama alatt naponta reggel 8 órától lesz látható a Eurosport 2-n.

A kiemelkedő szakértők közé két magyar is bekerült.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka számára június végén dőlt el, hogy nem vehet részt a hatodik ötkarikás versenyén, de szakértőként így is fontos feladata lesz a párizsi játékokon. 

Mellette pedig a 2000-es sydney-i, valamint a 2004-es athéni paralimpián aranyérmes Pásztory Dóra képviseli a magyar színeket.

Rajtuk kívül még olyan neves olimpiai bajnokok vesznek részt, mint Alain Bernard, Arnaud Tournant, Carolina Klüft, Fabian Hambüchen vagy éppen James Cracknell.

(Borítókép: Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó interjút ad az M4 Sport stábjának a római vizes Európa-bajnokságon 2022. augusztus 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt)

2024-07-03T13:18:59Z dg43tfdfdgfd