HüLKENBERG KíNáBAN BEáLLíTOTT EGY NEGATíV F1-ES REKORDOT

A múlt hétvégi kínai viadal volt a Haas pilótájának 208. F1-es futama, és mivel eddig nem tudott még csak dobogóra sem állni, így értelemszerűen futamgyőzelme sincs. A legtöbb teljesített futam pódium nélkül negatív rekordját már jó ideje Hülkenberg tartja, most pedig beállított egy 30 éve fennálló másikat.

Kínában ugyanis Andrea de Cesaris mellett ő lett a másik versenyző, aki a legtöbb F1-es viadalon állt rajthoz anélkül, hogy felállhatott volna a pódium legfelső fokára. De Cesaris neve pedig már 30 éve van az említett lista tetején, most viszont már nem egyedül áll ott.

Ha pedig Hülkenberg Miamiban sem tud győzni, amire lássuk be, rendkívül minimális az esély, akkor a német sajnos ezen a listán is az élre fog állni. Mindez persze aligha csak az ő hibája, hiszen ahogy mondtuk, karrierje során igazából egyszer sem ült olyan autóban, amely képes lett volna futamot nyerni, önerőből legalábbis semmiképp sem.

Mindettől függetlenül Hülkenbergnek így is erős hétvégje volt Sanghajban, hiszen ismét pontot tudott szerezni a Haasnak a tizedik helye révén, és az amerikai istálló így egy picivel közelebb került az RB-hez a konstruktőri tabellán.

2024-04-22T17:53:40Z dg43tfdfdgfd