ILYENNEK LáTJA PEREZ BAJNOKI ESéLYEIT MARK WEBBER: EGY HARC A CíMéRT NEM ILYEN

Miután a Mercedes és a Ferrari a 2023-as Forma-1-es szezonra sem tudott bajnokesélyes autót építeni, az egyetlen „reményünk” egy izgalmas bajnoki csatáért az volt, hogy Sergio Perez fel tudja venni a küzdelmet kétszeres világbajnok csapattársával, Max Verstappennel.

Verstappen azonban továbbra is kirobbanó formában versenyez, Perez pedig hiába teljesített jól az év első harmadába tömörülő utcai pályákon, 7 futam után már így is 53 pontos a hátránya az egyéni bajnoki pontversenyben.

Mark Webber szerint emiatt sosem lehetett igazán kiélezett csatáról beszélni a két pilóta között, és Verstappennek „nincs igazi ellenfele” a 2023-as Forma-1-es szezonban.

„Szerintem akkor lehet a világbajnoki címért folytatott csatáról beszélni, ha az elhúzódik a szezon utolsó versenyeiig” – nyilatkozta Webber a Motorsport.com holland kiadásának. „Én tudom, hogy ez milyen, miután volt szerencsém részt venni egy olyan bajnoki csatában, amely az utolsó versenyen dőlt el.”

„Leghamarabb szeptemberben, októberben lehetne erről beszélni, akkor kell közel állni az éllovashoz a pontversenyben. Így azonban, hogy már most ennyi pontot veszít, a bajnoki csata azelőtt véget ér, hogy egyáltalán ténylegesen elkezdődhetett volna.”

Bár a Red Bullt egyelőre senki nem tudta idén önerőből legyőzni versenyen, Carlos Sainz szerint még nem lehetetlen elkapni a Red Bullokat.

2023-06-10T06:58:57Z dg43tfdfdgfd