JELENTőS SZABáLYMóDOSíTáS: VáLTOZHAT A LESSZABáLY

Fogadj 20-szoros szorzóval a magyar válogatott győzelmére a Montenegró elleni Eb-selejtező mérkőzésen, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x)

Az International Football Association Board (IFAB), a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szabályalkotó testülete mérlegeli a lesszabály módosítását, amelyet évekkel ezelőtt még Arséne Wenger javaslatára fogalmaztak meg.

A Magyarország-Montenegró Eb-selejtezőn a mieink győzelme 1.52, a döntetlen 3.90, a vendégek sikere 6.75-szörös szorzóval fogadható. (x)

Az elmúlt években a lesszabályt számtalan kritika érte, éppen ezért került szóba annak a javító szándékú megváltoztatása.

A jelenlegi szabályozás szerint egy játékos akkor van lesen, ha fejének, lábának vagy testének bármely része, amellyel gólt tud szerezni (azaz a kezek és a karok nem számítanak bele) közelebb van az ellenfél gólvonalához, mint a másik csapat utolsó előtti játékosa.

Az Arsenal korábbi emblematikus menedzsere, Arséne Wenger javaslata az lenne, hogy egy játékos csak akkor lenne lesen, ha az egész teste az ellenfél csapatának utolsó előtti játékosa előtt van.

2023-11-19T10:03:30Z dg43tfdfdgfd