KIHíVáS ELFOGADVA: KYLIAN MBAPPé KIáLL EGY FUTóVERSENYRE A VILáGCSúCSTARTó ELLEN

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

A Paris Saint-Germain támadója, Kylian Mbappé elfogadta a világcsúcstartó jamaicai sprinter, Usain Bolt kihívását, és kiáll 100 méteren a nyolcszoros olimpiai bajnokkal.

A PSG-Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-elődöntőn a hazaiak győzelme 1.49, a döntetlen 4.70, a vendégek sikere 7.00-szeres szorzóval fogadható. (x)

Miután 2017-ben visszavonult az atlétikától, Usain Bolt jamaicai sprinter kipróbálta magát a futballban is, néhány hónapot Ausztráliában játszott.

A nyolcszoros olimpiai bajnok egy közelmúltbeli interjú során elárulta, hogy „megihlette” Mbappé, akit egy versenyre is kihívott.

A Nike és az alapítványa által közösen szervezett „Inspired by KM” elnevezésű promóciós eseményen a Paris Saint-Germain támadója elfogadta az atléta kihívását.

Az RMC Sport beszámolója szerint a francia válogatott világbajnok csapatkapitánya kijelentette: „örvendetes”, hogy ő inspirálta a jamaicait.

Ő is inspirált mindenkit és azt hiszem, sokan ébredtek arra késő este, hogy megnézzék Usain Bolt egyik versenyét. Mondhatom, ez kölcsönös, és én kezdtem őt először csodálni” – mondta Boltról Mbappé, majd beleegyezett egy 100 méteres versenybe.

Mókás lenne, ha egy nap lenne arra időnk, hogy csináljunk valami szépet. Nincsenek elvárásaim az eredményt illetően” – mondta a 25 éves labdarúgó.

Usain Bolt 9,58 másodperces idejével a férfi 100 méteres síkfutás világcsúcstartója – a 2009-es berlini atlétikai világbajnokságon a saját korábbi rekordját döntötte meg több mint egy tized másodperccel.

Ami Mbappét illeti, noha sokan a világ leggyorsabb labdarúgói között tartják számon, tavaly októberben még a Ligue 1 tíz legsebesebb játékosa közé sem került be. A francia élvonalban akkor a Clermont Foot játékosa, Andy Pelmard (36,14 km/h) utasított maga mögé mindenkit.

Igaz, hogy a 37 esztendős jamaikai atléta már hét éve visszavonult, de alighanem igaza van a PSG csillagának abban, hogy nincs esélye legyőzni a világrekordert.

2024-05-06T13:37:00Z dg43tfdfdgfd