KIHúZTA A GYUFáT AZ FTC, KEMéNYEN LESúJTOTT AZ MLSZ – HIVATALOS!

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

A Magyar Labdarúgó-szövetség pénzbüntetéssel sújtotta a Ferencvárost, de a DVSC, az Újpest, a Honvéd és a Pécs sem úszta meg.

A Ferencváros-Debrecen bajnokin a hazaiak győzelme 1.45, a döntetlen 5.10, a vendégek sikere 6.75-szörös szorzóval fogadható. (x)

Korábban már megírtuk, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi eljárást indított a múlt szombaton játszott Ferencváros-Kisvárda NB I-es mérkőzésen történt szurkolói rendzavarások miatt. Mint ismert, a hazai csapat ezen a meccsen biztosította be sorozatban hatodik bajnoki címét.

A bajnokavató mellett azonban másik négy mérkőzést – a Paks és a Diósgyőr elleni hazait, valamint a mezőkövesdi és a zalaegerszegi idegenbelit – is a zöld-fehérek terhére róttak. A fegyelmi bizottság – az MLSZ honlapján megjelent határozat szerint – összevont eljárás alapján kötelezte pénzbüntetésre az FTC-t.

Megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, tárgyak elzárt területre történt bedobása, konkrét személyek szidalmazása, megbotránkoztató, sértő felírat kihelyezése, pirotechnikai eszköz használata, valamint egészségre, biztonságra reális veszély jelentő cselekmény elkövetése” – sorolja a „bűnlajstrom”.

A testület hasonló okok miatt hasonlóan járt el a DVSC-vel és Újpesttel szemben, de a másodosztályú Honvéd és a Pécs sem kerülte el a szankciót.

Valamennyi klub pénzbüntetést kapott, de az MLSZ azt nem hozta nyilvánosságra, hogy konkrétan mekkora összeget kell fizetniük.

2024-05-03T12:10:11Z dg43tfdfdgfd