KILENC SZEZON UTáN VISSZATéR AZ NB I-BE A NYíREGYHáZA SPARTACUS!

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Nyert a Nyíregyháza Spartacus FC a Gyirmót FC ellen a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában, ezzel bebiztosítva feljutását a magyar élvonalba. A Szpari ezzel együtt a bajnoki címét is ünnepelhette a hétvégén.

A Bournemouth-Brentford bajnokin a hazaiak győzelme 1.95, a döntetlen 4.20, a vendégek sikere 3.60-szoros szorzóval fogadható. (x)

Ötödször lett az NB II bajnoka a Nyíregyháza Spartacus. A biztos elsőség elhódítása már múlt héten összejöhetett volna, azonban akkor a szabolcs megyei alakulat kikapott az Ajkától. A Gyirmót ellen már "hazai pályán" (a Nyíregyháza ebben a szezonban Balmazújvárosban játszotta a mérkőzéseit a stadionjának felújítása miatt) ünnepelhette Tímár Krisztián együttese a feljutást.

A mérkőzés nem bajnokavatóként indult, mivel a 4. percben Adamcsek lépett ki lesgyanús helyzetben, majd higgadtan a kapuba emelte a labdát. A hazaiak ezután átvették a kezdeményezést, de gólig nem jutottak el. A 35. percben Kovács M. előbb eldobta a labdát amiért sárgát kapott, majd odaszólt a játékvezetőnek és megtapsolta ítéletét, aki felmutatta neki a pirosat is, ezzel nehéz helyzetbe hozva a vendégeket.

A fordulás után is megmaradt a Szpari előnye, de csak pontrúgásokból tudott betalálni Tímár Krisztián vezetőedző csapata. A 60. percben Nagy Dominikot lökték el a 16-oson belül, büntetőhöz jutott a hazai alakulat. Kovácsréti Márk végezte el a 11-est, és a kapuba lőtt. Öt percen belül pedig megkapta második büntetőjét is a Szpari, ezúttal kézzel ért a labdához a vendégek játékosa. Kovácsréti tizenegyesből tudott duplázni. A 86. percben a csereként beálló Novák Csanád dönthette volna el a mérkőzést, amikor már csak a kapura kellett vezetnie a labdát, azonban a jobb kapufa mellé gurított. Az i-re a pontot a hosszabbításban tette fel a Szpari, habár az "érdem" inkábba a vendégeké: Egy félpályás hazaadásnál Harsfalvi rúgott lyukat, és a kapuban landolt a labda, ezzel kialakítva a 3-1-es végeredményt.

A Spartacust a 2014-15-ös szezon végén licenc hiányának indokával az NB III-ba száműzték, (habár mint utólag kiderült jogtalanul, ezt pedig a Fővárosi Törvényszék ítélete és az UEFA is megerősítette) Mátyus János vezetésével egy év után visszajutottak az NB II-be, a Keleti csoport bajnokaként. Ettől a az idénytől kezdődően állandó tagjai voltak az NB II-nek. A tavalyi szezonban majdnem kiestek a harmadosztályba, azonban osztályozón sikerült bennmaradniuk. Oda-visszavágós rendszerben, két mérkőzésen mindössze egy találattal voltak jobbak, mint a Veszprém. Az idei szezon viszont egyértelműen a felívelés időszaka volt, azonban sem a Vasas, sem a Győr nem érheti már utol a Szparit. Utóbbi két csapat közül kerülhet ki a második feljutó.

2024-05-05T17:33:49Z dg43tfdfdgfd