KIRABOLTáK A PáRIZSI TAXIBAN A LEGENDáS BRAZIL FUTBALLSZTáRT

Zico, minden idők egyik legjobb olyan futballistája, aki nem volt világbajnok – a másik Puskás Ferenc – elutazott Párizsba, hogy megtekintse honfitársait az olimpiai futballtornán. Rosszul kezdődött párizsi tartózkodása: miközben szállodájából taxival utazott, kirabolták, félmillió euróra becsült értéktárgyaitól fosztották meg trükkös módszerrel.

A Le Parisien című napilap írta meg először, hogy Párizsban kirabolták Zicót, a Fehér Pelét, minden idők egyik legnagyszerűbb, 71-szeres brazil válogatott futballistáját. 

A 71 éves Zicót a brazil küldöttség tagjaként hívták meg Párizsba, és még csütörtökön történt, hogy taxiba szállt a XIX. kerületben lévő szállodájánál. A taxit egy kereszteződésnél megállították, egy ember beszélgetni kezdett a sofőrrel, miközben a másik kikapta Zico táskáját, amely a hátsó ülésen volt. 

A táskában 2000 euró és 2000 dollár készpénz volt, továbbá Zico arany Rolex karórája és egy gyémántokkal kirakott arany nyaklánc. A zsákmány értéke Zico szerint félmillió euró volt. 

A tetteseket egyelőre nem tudták elkapni, jóllehet a francia rendőrség különleges osztaga, a BRB (Brigade de répression du banditisme, azaz a banditizmus-ellenes brigád) folytatja a nyomozást.

Korábban már Javier Mascherano, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is bejelentette, hogy a Marokkó elleni mérkőzésük előtt kifosztották az öltözőjüket. 

2024-07-27T06:46:38Z dg43tfdfdgfd