KLUBJA A SZöVETSéGI BíRóSáGHOZ FORDUL ORBáN üGYéBEN

Fogadj 20-szoros szorzóval arra, hogy a magyar válogatott gólt szerez Németország ellen, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x) (x)

Másodszor is fellebbez az RB Leipzig amiatt, hogy a magyar válogatott Willi Orbán a múlt kedden kétmeccses eltiltást kapott a német labdarúgó Bundesligában - írja az MTI.

A hátvéd augusztus 24-én, a Bochum elleni bajnoki idénynyitón gólhelyzetben szabálytalankodott Myron Boaduval szemben, amiért egyből piros lapot kapott. A német szövetség (DFB) az ilyenkor szokásos egymérkőzéses eltiltáson felül egy újabb összecsapás kihagyásával sújtotta a játékost.

Ez azt jelentette, hogy Orbánnak ki kellett hagynia múlt szombaton a címvédő Bayer Leverkusen elleni bajnokit (3–2-re győzött a lipcsei csapat), és elvileg a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlinnel szembeni, jövő szombati találkozón sem léphet pályára. 

Az RB Leipzig megfellebbezte az ítéletet a DFB sportbíróságánál, amely elutasította azt. A klub nem hagyta annyiban, és pénteken a DFB szövetségi bíróságához fordult, mivel érvelése szerint Orbán a becsúszáskor a labdát is érintette, így nem érdemel kétmeccses büntetést.

2024-09-07T06:57:50Z dg43tfdfdgfd