KORáBBI RED BULL-PILóTA: „SZíVSZORíTó VOLT LáTNI PEREZT, AMIT LáTUNK, AZ KOMOLYAN ROSSZ!”

Sergio Pérez az Emilia-Romagna Nagydíj óta a dobogó közelében sem állt, ami miatt a mexikói a másodikról a hatodik helyre csúszott vissza a bajnokságban. „Az egész világ csodálkozik, hogy miért adtak neki új szerződést. És hogy miért nem váltják le” - mondta Robert Doornbos a Motorsport.com holland kiadásá-ónak.

„Mert amit Pérez jelenleg mutat, az nem Red Bullhoz méltó. A múltban senki sem kapott annyi időt, mint amennyit most ő kap. A Red Bullnál nagyon küzdenek azzal, hogy mit kezdjenek vele". Voltak olyan juniorok, akiket az A-csapatba léptettek elő, majd a szezon közepén lefokozták őket, hogy valaki másnak esélyt adjanak.”

Egy másik záradék arra vonatkozik, hogy Pérez nem lehet ötnél több pozícióval Verstappen mögött, bár nem teljesen világos, hogy ez a pilóták bajnoki tabelláján elfoglalt öt pozícióra vonatkozik-e, vagy arra, hogy három egymást követő versenyen nem végezhet ötnél több pozícióval Verstappen mögött. Pérez a tabellán jelenleg a hatodik helyen áll, míg az elmúlt három futamból csak Ausztriában végzett öt helyen belül Verstappenhez képest, miután a regnáló világbajnok a versenyen defektet szenvedett, amikor összeütközött Lando Norrisszal.

Ha Doornbos lenne a Red Bull Racing főnöke, akkor Pérez távozása a csapattól küszöbön állna. „Nekem úgy tűnik, hogy a csapat vezetőségeként most azt kellene mondanod: aktiváljuk azokat a záradékokat, amelyeket a szerződésébe foglaltunk. Mert mi másért lennének benne a szerződésben? Okkal vannak benne. És amit jelenleg látunk, az komolyan rossz.”

„Persze Pérez számára ez sajnálatos lenne. De a sport a legmagasabb szinten nagyon kemény tud lenni, és a Forma-1-ben csak 20 hely van. Vagy eszel, vagy megesznek. Szerintem elég időt adtak neki, és most már tényleg lépniük kellene, mert a Red Bull számára is nagyon fontos, hogy megnyerje a konstruktőri bajnokságot.”

Pérez a múlt vasárnapi Brit Nagydíjon a 17. helyen végzett, miután egy nappal korábban megpördült a Q1-ben. „Szégyelltem magam miatta, amikor láttam, hogy a kavicságyban áll, és hallottam, hogy azt kérdezi, hogy ki lehet-e tolni a kavicságyból. Ez szívszorító volt. Egy élsportolót láttunk, aki teljesen elvesztette az irányt. Éreznie kellett, hogy elveszíthette a maradék jó hírét is a csapatnál.”

2024-07-10T09:40:49Z dg43tfdfdgfd