KáOSZ HOLLANDIáBAN! CSALóDOTTAN KáSZáLóDTAK LE A FELJUTáST üNNEPLő SZURKOLóIK VáLLáRóL A RODA FUTBALLISTáI – VIDEÓ!

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Valóságos érzelmi hullámvasúton mentek keresztül péntek este a Roda JC szurkolói.

A Cambuur ellen 2–0-ra megnyert másodosztályú bajnoki lefújása után tévesen azt hitték, hogy csapatuk tíz év elteltével visszatért a holland élvonalba – már csak azért is, mert a stadion hangosbemondója erről tájékoztatta őket…

A drukkerek beözönlöttek a pályára és szó szerint a vállukra emelték kedvenceiket.

Volt azonban egy „apró” probléma: a legközelebbi riválisuk meccse ekkor még tartott – és elkerülhetetlenül jött a dráma…

A VfB Stuttgart-Bayern München bajnokin a hazaiak győzelme 2.28, a döntetlen 3.90, a vendégek sikere 2.85-szörös szorzóval fogadható. (x)

A holland másodosztály utolsó előtti fordulójában a Roda hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Cambuurt, és ezzel nyomás alá helyezte a Groningent, amellyel ádáz csatát vív a második, automatikus feljutást érő helyért.

Mivel az utóbbi csapat – noha egy pontra mindenképpen szüksége lett volna reményei  életben tartásához – a hajrában 1–0-s hátrányban volt a Telstar ellen, a Roda stadionjában a bemondó bejelentette a szurkolóknak, hogy csapatuk biztosította a helyét az Eredivisie-ben. Az ünneplő szurkolók tömege rohant a pályára és kapta vállára a kedvenceket.

Csakhogy a másik mérkőzésen a 95. percben Thom van Bergen találatával egyenlített a Groningen. Ahogy elkezdtek érkezni az erről szóló hírek a Parkstad Limburg Stadionba, csalódottság lett úrrá a levegőben.

Ezzel azonban még nem volt vége a drámának: a Telstar a meccs utolsó lövésével betalált, de mint utóbb kiderült, azt nem adta meg a játékvezető. Rodában azonban újraindult a parti, mivel Wim Frijns bemondó tévesen azt állította, hogy érvényes gól született.

Képzelhetjük, mit érezhettek az amúgy is alaposan összezavart Roda-drukkerek, amikor megtudták, hogy mégsem…

A Roda 2014 óta nem szerepelt az Eredivisie-ben, így talán megbocsátható a csapat szurkolóinak a meccs utáni önfeledt ünneplés, annak ellenére, hogy valójában – még – nem sikerült kiharcolni a feljutást. A klub 41 évet töltött az élvonalban az egy évtizeddel ezelőtti kiesés előtt, most azonban a szezon utolsó napján kell elintéznie, hogy csatlakozhasson a már feljutott Willem II-höz.

A szpíker, Frijns utóbb így nyilatkozott a Voetbal Internationalnek:

„Valaki azt mondta nekem: „a Telstar gólt lőtt”. Az emberek sírtak mellettem, mindenki ünnepelt. Szóval, arra gondoltam, ennek így kell lennie. Néha furcsa helyzeteket is meg kell tapasztalni. Évtizedek óta csinálom ezt, és én is csak ember vagyok. Valami mindig elromolhat. Mindenesetre fantasztikus estém volt. Győztünk, hogy az ördög vigye el és nem látom, hogy a Roda veszítene Groningenben”.

Merthogy most jön a slusszpoén: a két nagy rivális éppen egymás ellen játszik az utolsó fordulóban. A képlet egyszerű: aki győz, az feljut – immár tuti biztosan! –, a döntetlen pedig a jelenleg második helyezett Rodának kedvez.

A Hollandiában tapasztalt káoszhoz hasonlót legutóbb tavaly májusban Németországban láthattunk: akkor a Hamburg SV játékosai és szurkolói ünnepelték a pályán az egyenes ági feljutást – amit végül egy 99. percben esett góllal buktak el, de aztán a csapat az osztályozón sem tudta kiharcolni a szintlépést.

2024-05-04T13:44:28Z dg43tfdfdgfd