KöZEPES OSZTáLYZATOK, AZ ANGOL SAJTó NEM HONORáLJA SZOBOSZLAI ELADOTT LABDáIT

A Gewiss Stadionban játszott Európa-liga-visszavágó Jürgen Klopp utolsó nemzetközi mérkőzése volt a Liverpool kispadján. Keserédes győzelem, mert a 0–1 csak a tisztes búcsúhoz volt elegendő az Atalanta ellen. Szoboszlai Dominik nagyjából ugyanazt hozta, amit az utóbbi hetekben, érthetetlen a rengeteg eladott labda, ami beárnyékolja amúgy ambiciózus futballját. Az osztályzatok jobbára 5-ös és 6-ös körül mozognak.

Annyira, de annyira vártunk arra, hogy Szoboszlai Dominik megrázza magát az Atalanta elleni Európa-liga-negyeddöntő visszavágóján, és végre újból a szezon elején látott lehengerlő formáját hozza! De sajnos azok a fránya eladott labdák ezúttal is lerontották az osztályzatait, a kritikus angol sajtó szinte kizárólag 5-ös és 6-os érdemjegyekkel honorálta honfitársunk produkcióját, őszintén szólva egy kicsit csodálkoztunk is a Sportskeeda.com 7-esén. 

Thisisanfield.com: 5. Néha olybá tűnik, hogy amikor berobban az üres területekre, akkor hatással tud lenni a mérkőzésre, de a végtermék rendre egy rossz döntés. Legalábbis az utóbbi időben. A jobb oldali csatornában voltak jó kombinációi, de messze elmarad a szezon elején mutatott formájától. Sokkal többet vártunk tőle az idény utolsó, döntő harmadában, és az igazat megvallva, keveset kaptunk.

Football-italia.net: 6.

90min.com: 5. Nem volt képes a várt hatást gyakorolni a meccsre, miközben a Liverpool reménytelenül üldözte az egyenlítést. Több kellett volna!

Goal.com: 5. Volt egy tűrhető lövése az elején, de a passzjátéka hanyag volt, és egy alkalommal egy eladott labdával komoly bajt okozott a csapatának az első félidőben. Senkit sem lepett meg, amikor lecserélték. Tényleg elszürkült az erős szezonkezdet után.

Liverpool.com: 6. Az utóbbi idők egyik legélesebb produkciója Liverpool-mezben. A magyar játékos még ennél is többre lenne képes, de azért ez egy lépés volt a jó irányban. Látszott rajta, hogy örült Trent Alexander-Arnold visszatérésének, hogy a megszokott társ játszik mögötte, de az az igazság, hogy a szünet után elszürkült.

Liverpoolecho.co.uk: 5. Egy korai lövésével Musso kapust találta el, ezt leszámítva inkább csak pontatlan átadásaira emlékszünk biztató szituációkban. Meglehetősen észrevehetetlen volt a második félidőben, le is cserélték.

Anfieldwatch.co.uk: 6. Egy hanyag passz, röviddel a vezetés megszerzése után, kis híján bajba sodorta a csapatát, de szerencsére lesre futott a hazai akció. Nagy terek nyíltak előtte a jobb szélen, de nagyon kevés sikerült abból, amire vállalkozott. Bő egy óra elteltével Harvey Elliott váltotta.

Onefootball.com: 6. 

Anfieldindex.com: 6. A magyar válogatott csapatkapitánya jobb oldali középpályásként kezdett, azzal az utasítással, hogy nyomuljon fel és alakítson ki helyzeteket a csatároknak. Sajnos, a házigazda jó védekezése mindezt meghiúsította, és a határozatlanság kiesésre kárhoztatta a Vörösöket.

Eurosport.com: 6.

Sportskeeda.com: 7. Szoboszlainál 85 százalékos passzpontosságot regisztráltak, öt párharcot megnyert, és volt két szerelése is. Meg egy kaput eltaláló lövése.

Dailymail.co.uk: 5. Csak szenved az utóbbi hetekben, és az utolsó passzai rendre rossz helyre mennek. Hanyag a labdával, formahanyatlása folytatódik.

Skysports.com: 6. 

Liverpoolworld.uk: 5. Megpróbált behatolni az Atalanta védelme mögé lendületes megiramodásokkal az első félidőben, de gyakran túl könnyedén szórta el a labdákat. Szünet után leegyszerűsítette a játékát, majd a 66. percben Klopp lekapta.

MSN.com: 6.

BBC.com: 5,32. Egyedül Mo Szalah kapott Szoboszlainál gyengébb osztályzatot a kezdők közül, 5,12-t. 

2024-04-19T04:48:26Z dg43tfdfdgfd