LANDO NORRIS MEGSZEREZTE ELSő F1-ES GYőZELMéT A MIAMI NAGYDíJON! - FRISSíTVE

A Miami Nagydíj időmérőjén Verstappen szerezte meg a pole-t Leclerc és Sainz előtt, majd Perez, Norris, Piastri, Russell és Hamilton következett. Alonso a 15., míg a tegnapi sprintfutamon a negyedik helyen végző Ricciardo a 20. helyről rajtolhatott.

A mezőny nagy része a közepes gumikra szavazott, Hamilton, Alonso, Magnussen és Ricciardo a kemény, Bottas a lágy abroncsokat tette fel, a Pirelli pedig egykiállásos versenyre számított.

A pályán maradt bója miatt VSC-s fázis lépett érvénybe, a gyors „takarítás” után pedig újra zöld zászló jött – a rövid fázist Ocon, Alonso és Magnussen tudta kihasználni egy kerékcserével a VSC-t.

Verstappen a 23. körben jött ki a bokszba, és 3 másodperccel Leclerc elé jött vissza. Az élen ekkor Piastri állt, majd Sainz jött, Norris pedig már csak 2,5 másodpercre volt Sainztól, és ismét megfutotta a leggyorsabb kört.

A két Mercedes is kijött a bokszba, majd Piastri és Sainz is bejött, és közvetlenül Leclerc mögé jöttek vissza, így Norris vette át a vezetést, majd számára tökéletes időben bejött a safety car.

Ugyanis miközben Magnussen próbálta megelőzni Sargeantet és mellé vágott, az amerikai úgy fordult be a kanyarba, mintha nem vette volna észre a mellette lévő dánt, így összeütköztek, Sargeant kiesett, Magnussen viszont egy kiállás után folytatni tudta a versenyt, de 10 másodperces büntetést kapott az incidensért - videó a balesetről itt!

A safety cart kihasználva bejött a bokszba Norris, Piastri, Sainz, Perez, Cunoda és Ricciardo is, az állás pedig Norris, Verstappen, Leclerc, Piastri, Sainz, Perez, Cunoda, Hamilton, Russell, Ocon volt a pontszerző helyeken.

2024-05-05T21:59:38Z dg43tfdfdgfd