LECLERC ELMONDTA, HOL VESZTETTE EL A VERSENYT A FERRARI

A vegasi futamon 25. köre után kellett másodszor a pályára küldeni a biztonsági autót, miután Max Verstappen és George Russell összeértek – a Mercedes versenyzője ötmásodperces büntetést kapott és elismerte, nem látta, hogy a Red Bull mellette van a 12-es kanyarban.

Így Sergio Perez viszonylag könnyedén kiállhatott egy újabb kerékcserére és friss kemény keverékekkel állhatott vissza Leclerc mögé, valamint Verstappent is kihozták egy új szettért. Leclerc, aki első kerékcseréjét mindössze öt körrel előtte tudta le, kinn maradt a Ferrari utasítására, ők az egy kiállásra szavaztak.

Mivel azonban a mezőny összeállt a biztonsági autó mögött, a két Red Bull tudta támadni Leclerc-t, Verstappen pedig végül nyert, míg a monacói az utolsó körben bemutatott előzésével tudta megverni Perezt a második helyért. Bár elégedett legjobb eredményével az Osztrák Nagydíj óta, Leclerc úgy érezte, a biztonsági autó nélkül a győzelem is meglehetett volna.

„Vegyes érzelmeim vannak, egyrészt nagyon elégedett vagyok a mai teljesítménnyel. Szerintem semmi sem maradt benne és az utolsó kör utolsó kanyarjáig mindent beleadtam, így jött össze a második hely. Másrészt viszont csalódott vagyok, mert a biztonsági autó nélkül a győzelem a miénk lett volna.”

„Nagyon jó első etapot futottunk a közepeseken és szerintem volt öt kör a keményeken is, amíg Max és én megfelelő hőmérsékletre tudtuk őket hozni. Nagyon jó munkát végeztünk ezzel és biztos voltam benne, hogy a győzelem is meglesz.”

„És ekkor jött sajnos a biztonsági autó. Max és Checo kiálltak, én kint maradtam az ötkörös keményeken, de nem is ez volt igazából a probléma, hanem az, hogy amikor a biztonsági autó bejön, lehűlnek és iszonyat nehéz velük ilyenkor. Ott úszott el a verseny. Másrészt, ahogy Max is mondta, a futam vége nagyon izgalmas volt és rengeteg adrenalin volt bennem az autóba, nagyon élveztem.”

Leclerc azt is elismerte, hogy amennyiben ő is kiáll a biztonsági autó alatt, az nem sokat segített volna a helyzetén, mivel két Red Bullal kellett volna megbirkóznia az újraindításnál: „Persze, ezt mindig könnyű mondani, de csak öt kör volt a gumikban és nem tudtam, Max és Checo mire készülnek mögöttem.”

„Ha ők nem álltak volna ki, én pedig igen, akkor két Red Bull mögé kerültem volna, akiket nehéz lett volna megelőzni. Ha engem kérdeztek, én kiálltam volna, de ezt úgy, hogy tudom, mit csinálnak, szóval könnyen beszélek.”

Verstappen mindeközben arról beszélt, mit gondolt a rajt után kapott büntetéséről.

2023-11-19T15:34:02Z dg43tfdfdgfd