LEGYőZTE A VILáGELSőT, MEDVEGYEV AZ ELSő WIMBLEDONI ELőDöNTőS

Medvegyev könnyű negyedik fordulóban volt túl, hiszen Grigor Dimitrov még az első szettben feladta a mérkőzést, igaz, Jannik Sinner is három játszmában búcsúztatta Ben Sheltont.

Bár a két kiválóság első hat meccsét az orosz nyerte, az elmúlt egy évben Sinner ötször is legyőzte őt, így Medvegyevnek volt miért visszavágnia.

Az első szettben mindketten biztosan hozták az adogatásaikat, a tie-breakben azonban hiába volt bréklabdája Medvegyevnek, azt nem tudta értékesíteni, így Sinner játszmaelőnybe került.

A másodikban az orosz 1:1-nél fogadóként nyert játékot, Sinner előtt pedig bréklabda sem adódott. A harmadikban szintén Medvegyev került brékelőnybe, de 5:4-nél nem tudta kiszerválni a szettet. Sőt, 6:5-nél Sinner előtt két játszmalabda is adódott, ám ő sem tudta értékesíteni, így a tie-break döntött ezúttal is, most viszont Medvegyev javára.

A világelső azonban nagyon összekapta magát a negyedik felvonásra, egymás után öt játékot nyert, Medvegyev a kettős brékhátrányát nem tudta ledolgozni, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett. Ott az orosz 2:1-nél elvette Sinner adogatását, és mivel az olasznak nem volt bréklabdája, hatalmas csatában az ötödik kiemelt Medvegyev jutott be az elődöntőbe.

TENISZ, WIMBLEDON, FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Medvegyev (orosz, 5.)–Sinner (olasz, 1.) 6:7, 6:4, 7:6, 2:6, 6:3

2024-07-09T17:25:51Z dg43tfdfdgfd