LENGYEL RéMáLOM: úJABB SZTáRCSATáR SáNTIKáLT LE A PáLYáRóL

Fogadj 20-szoros szorzóval a magyar válogatott góljára Svájc ellen az Európa-bajnokságon, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x)

Két újabb lengyel csatár – köztük Robert Lewandowski, a nemzeti csapat gólrekordere, az FC Barcelona sztárja – sérült meg hétfő este, amikor Lengyelország barátságos mérkőzésen 2–1-re legyőzte Varsóban az ugyancsak az Európa-bajnokságra készülő Törökországot.

Az már korábban kiderült, hogy Arkadiusz Milik, a Juventus támadója sérülés miatt kihagyni kényszerül a kontinensviadalt.

A Magyarország–Svájc Eb-mérkőzésen a mieink győzelme 3.60, a döntetlen 3.25, a svájci siker 2.15-szörös szorzóval fogadható. (x)

Magyar érdekeltsége is volt a meccsnek – ugyanis Berke Balázs vezette az összecsapást –, amelyen a hazai együttes már a 12. percben előnyhöz jutott, de a gólszerző Karol Swiderskit néhány perccel később le kellett cserélni, mivel ünneplés közben megsérült. Az MTI tudósítása szerint bő fél órával a kezdő sípszót követően az első találat előtt a gólpasszt adó Robert Lewandowski is lejött a pályáról, ugyancsak sérülés gyanújával. A vendégek a 77. percben tudtak egyenlíteni, azonban Nicola Zalewski a lefújás előtt még betalált.

Egyelőre nincs információ arról, hogy mennyire súlyos az FC Barcelona illetve a Hellas Verona támadójának sérülése.

Kényszerű lecserélésük mindenesetre rémálomszerű volt Lengyelország számára, pláne, miután néhány napja kiderült, hogy a Juventus alkalmazásában álló Arkadiusz Milik nem szerepelhet az Európa-bajnokságon; ő az utolsó előtti, pénteki, ukránok elleni felkészülési meccsen dőlt ki. Hétfőn sikeres térdműtéten esett át a Zebrák játékosa, aki ideális esetben a gólrekorder – 150 fellépésen 82 találatig jutott – Lewandowskival együtt alkotja a lengyel válogatott csatársorát.

Az AFP beszámolója szerint utóbbi, a csapatkapitányi karszalagot is viselő 35 esztendős legenda – aki a negyedik kontinensviadalán szerepelne – a combjában érzett fájdalom miatt kért cserét.

Lengyelország vasárnap, Hamburgban Hollandia ellen kezdi meg az Európa-bajnokságot, majd Ausztriával és Franciaországgal találkozik a csoportkörben.

2024-06-11T07:42:34Z dg43tfdfdgfd