MéLTATLAN éS RENDKíVüL VESZéLYES HELYZETBE KERüLT A MAGYAR FUTBALLVáLOGATOTT

A kutyakomédia semmi ahhoz képest, ami a magyar labdarúgó-válogatott csütörtök esti, szófiai Európa-bajnoki selejtező-mérkőzése körül történt az elmúlt napokban, hetekben. Áthelyezés, zárt kapu, engedélyhiányok, majd újabb helyszínváltozás, kevesebb mint 72 órával a kezdőrúgás előtt. De vajon mit befolyásol ez a legfontosabb dolgot illetően: a maradék két Eb-selejtezőn (a bulgáriai meccs után vasárnap Montenegrót fogadják Marco Rossiék) egy pont kell a magyar csapattól ahhoz, hogy biztossá váljon a kvalifikáció a németországi kontinensviadalra. Sikerül?

A Sportcast friss epizódjában két visszatérő szakértőnkkel, Bene Ferenc utánpótlás-szakedzővel és Mészöly Géza 18-szoros válogatott labdarúgóval, futballedzővel beszélgetünk a mieinkre váró Európa-bajnoki selejtezőmeccsekről, valamint arról a bohózatról, amit a bolgárok műveltek a csütörtök esti meccs helyszíne és rendezése körül. 

Az epizódban beszélgettünk arról...

  • A híresen precíz terveket készítő Marco Rossit vajon hogyan érinthette az elmúlt hetek közjátéka és a sok-sok ismeretlen tényező?
  • Mit tehet egy edző, hogy megpróbálja meccsfókuszban tartani a játékosait, akkor is, ha látszólag elmarad a következő találkozó? 
  • A lehető legprofibb hozzáállás ide vagy oda, mekkora hátrányt jelenthet a mieinknek, hogy 72 órával a kezdőrúgás előtt a legtöbb sajtóhír még arról szólt, pályára sem kell lépnünk a három pontért, és kinn vagyunk az Európa-bajnokságon? 
  • Ne legyünk önzőek, és tegyük fel a kérdést: mennyire viselhette meg ez a kutyakomédia a bolgár válogatott tagjait? 
  • Okozhat-e meglepetést Rossinak és a magyar futballválogatottnak az új bolgár kapitány, Ilian Iliev?
  • A helyszínmizéria közben szinte meg is feledkeztünk arról, hány alapember hiányzik a csapatból, vajon Varga Barnabást, Willi Orbánt, Fiola Attilát, plusz vélhetően Sallai Rolandot kik és hogyan pótolhatják? 
  • Szoboszlai Dominik maradt az egyetlen jó formában lévő, komoly nemzetközi nívó mellett rendszeres játéklehetőséghez jutó emberünk? 
  • A litvánok ellen tapasztaltak után mernénk-e újra kezdőbe tenni Gazdag Dánielt?

(Borítókép: Bene Ferenc és Mészöly Géza. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

2023-11-16T06:43:58Z dg43tfdfdgfd