MűTENI KELL, EZéRT LEMARAD AZ INTER MAGYAR VáLOGATOTT JáTéKOSA A BL-DöNTőRőL

Fogadj 20-szoros szorzóval a BL-döntőre, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x)

Ma eldől, melyik csapat ülhet fel Európa trónjára, hiszen ma este rendezik a Manchester City–Inter Bajnokok Ligája döntőt Isztambulban. A mérkőzésnek – ha nem is közvetlen – van magyar érdekeltsége, hiszen Csiszár Henrietta Internazionale női labdarúgó-együttesében játszik. A magyar középpályás a HAON-nak adott ekszkluzív interjút, ahol a 29 éves játékos elmondta, szerinte mi szólhat az olaszok mellett, valamint kitért arra is, hogy milyen jó lenne, ha a Nerazzurri a közeljövőben lenne magyar játékosa.

A Manchester City-Inter BL-döntőn az angolok győzelme 1.46, a döntetlen 4.90, az olaszok sikere pedig 7.50-szeres szorzóval fogadható.(x)

„Senkinek nem kell bemutatni, mekkora klub az Inter, kiváltság ide tartozni. Bár a férfi és a női csapat külön edzőközpontban készül, rengeteg alkalommal találkoztunk már Dzekoékkal, például a karácsonyi rendezvényeken, fotózásokon. Van két szerencsés játékosunk, akik a honfitársaikkal nagyon jó kapcsolatot ápolnak a fiúk közül: a kameruni csapattársam André Onanával, a holland pedig értelemszerűen a gárda németalföldi labdarúgóival. Megmondom őszintén, én sem bánnám, ha lenne magyar férfi játékosa az Internek"

– ismerte el a hajdúnánási születésű focista, aki figyelemmel követte a kék-feketék teljesítményét mind a Bajnokok Ligájában, mind a bajnokságban, sőt, amikor tehette, a csapattársakkal kimentek a Giuseppe Meazza Stadionba megnézni a kék-feketéket.

„Az idei BL- szereplés egy különleges utazás volt, mert a csoportkörben ugyan kétszer kikaptunk a Bayerntől, de a Barcelonát megvertük, illetve egyszer ikszeltünk velük. A kieséses szakaszban pedig kiejtettünk két portugál csapatot, majd a döntőért a Milant, amelyet kétszer legyőzni álomba illő volt. Az ősz folyamán sajnos több BL-forduló ütközött a válogatott meccseimmel, úgyhogy a katalánok és a cseh Viktoria Plzen elleni hazai összecsapásokon nem tudtam ott lenni. De a bajorok ellen, valamint a kieséses szakaszban ott szurkoltam a lelátón, varázslatos volt a hangulat, különösen a Milan elleni hazai elődöntő, azt amíg élek, nem felejtem el!"

– elevenítette fel.

A 29 esztendős játékos szerint a fináléban az Inter mellett szólhat a csapategység és a remek védekezés, hiszen a kék-fehérek elég sok meccset lehoztak kapott gól nélkül az idei kiírásban. Hozzátette, tavasszal volt egy rossz periódusa a gárdának, de felül tudtak kerekedni a nehézségeken, és a végére nagyon összeállt a Nerazzurri.

BL-döntőt játszani már magában óriási motiváció, legutóbb 13 éve jutott fináléba a csapat, és akkor nyert is, jó lenne begyűjteni a negyedik ilyen trófeát szombaton.Ehhez kell majd egy jó adag szerencse is, mert a City a világ egyik legjobb együttese. Az angoloknál Erling Halaand és Kevin De Bruyne párosától sok függhet, az ő játékkapcsolatuk szenzációs, míg nálunk Nicolò Barella mellett az argentin világbajnok támadó Lautaro Martínez lehet kulcsfigura. Utóbbi feldobódva tért vissza a vb-ről, 21 gólt szerzett a bajnokságban. Barella játékát nagyon szeretem, kicsit hasonlít az enyémhez, ő a csapat motorja, a pálya minden részén fellelhető, gólokat lő, gólpasszokat ad, nála nincs elveszett labda"

– ecsetelte Henrietta, aki tippelni is mert: egy kis töprengés után közölte, a szívére hallgatva szerinte egy végsőkig kiélezett meccsen, 2-2 lesz a rendes játékidőben, de tizenegyesekkel végül a kék-feketék nyernek.

Az isztambuli döntőre szép gesztusként az Inter ingyenjegyet biztosít a játékosoknak és a klub dolgozóinak, állva az utaztatásuk költségeit is. Természetesen Henrietta is azt tervezte, a helyszínen tekinti meg a találkozót, ám az élet közbeszólt, ugyanis csütörtökön Olaszországban megműtötték.

Nagyon szomorú voltam, de első az egészség, viszont sok csapattársam, illetve a stáb úgy 80 százaléka utazik tudtommal. Nyilván egy ilyen lehetőség nem adatik meg minden nap, de ezt most el kellett engednem."

A Manchester City-Internazionale Bajnokok Ligája-döntő szombaton 21 órától kezdődik az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban.

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatod el.

Forrás: HAON

2023-06-10T16:55:30Z dg43tfdfdgfd