MAGYAR-OROSZ BARáTSáGOS TALáLKOZó A LáTHATáRON?

Fogadj 20-szoros szorzóval a magyar válogatott góljára Svájc ellen az Európa-bajnokságon, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x)

A Nemzeti Sport információi szerint az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFU) felvette a kapcsolatot a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ), hogy játszanak egy közös felkészülési mérkőzést.

A Magyarország–Svájc Eb-mérkőzésen a mieink győzelme 3.60, a döntetlen 3.25, a svájci siker 2.15-szörös szorzóval fogadható. (x)

A Nemzeti Sport – egy hosszú cikkbe ágyazott rövid keretes írásában – azt is megjegyezte, hogy a találkozó tervezett időpontja bizonytalan, „ám Oroszországból származó információk szerint a meccset Magyarországon rendeznék, s alighanem a Puskás Arénában”.

A 444 beszámolójában megjegyezte, hogy az Ukrajna ellen indított háború miatt az orosz válogatott nem indulhat a nemzetközi versenysorozatokban. A legutóbbi 8 idegenbeli meccsüket Kirgizisztánban, Tadzsikisztánban, Üzbegisztánban, Iránban, Egyiptomban, Katarban, Törökországban (az ellenfél Kenya) és legutóbb pénteken Belaruszban játszották.

Mellesleg – állapítja meg a lap – az elszigeteltség nem is tesz olyan rosszat az orosz focinak, legalábbis ami a nemzeti csapat eredményeit illeti. Tavaly szeptember óta nem szenvedtek vereséget, azóta négy győzelem és két döntetlen a mérlegük. Utolsó három meccsükön egyetlen gólt sem kaptak, viszont 16-ot rúgtak. Kubát 8-0-ra, Belaruszt és az Európa-bajnoki résztvevő Szerbiát 4-0-ra győzték le.

A magyar és az orosz nemzeti csapat esetleges barátságos mérkőzéséről a minap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is nyilatkozott, aki a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon járt Oroszországban.

Azt az álláspontot képviseljük, hogy a sportnak semmi köze nem lehet a politikához. Magyarország otthont adott a fehérorosz válogatott és klubcsapatok mérkőzéseinek az elmúlt szezonban. Az ukrán kézilabda-válogatott szintén nálunk lép pályára, és az izraeli válogatott is Magyarországon vívja a mérkőzéseit. Úgy gondoljuk, hogy a sportot nem szabad összetéveszteni a geopolitikával. Tehát ha szakmai szempontból a Magyar Labdarúgó Szövetség elfogadja és támogatja az ötletet, nem leszünk ellene. Ám nem vagyunk profik a futballban, bár sokat tudunk róla. Ha a szövetség úgy dönt, semmi kifogásunk sem lesz. A döntés joga azonban határozottan a szövetségé” – hangsúlyozta a Szport Ekszpressz kérdésére a magyar tárcavezető.

Mint ismert, az orosz válogatott és a klubcsapatok 2022 februárja óta nem szerepelhetnek nemzetközi tornákon a FIFA és az UEFA döntése következtében.

Az MLSZ reakciójáról egyelőre nincs hír.

2024-06-08T14:02:09Z dg43tfdfdgfd