MARADT REáLIS ESéLYE A TOVáBBJUTáSRA A FRADINAK, VAGY CSAK MOSDATJáK?

Miután a Ferencváros vendégként kétgólos vereséget szenvedett a Bayer Leverkusentől a labdarúgó-Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásán, a magyar együttes számára még kevesebb esély maradt a továbbjutásra, mint a párharc elején. Az Index Sportcastben két korábbi ferencvárosi játékossal, Dragóner Attilával és Zombori Zalánnal elemeztük a Fradi idegenbeli teljesítményét és esélyeit a hazai visszavágón.

Az erőviszonyok ismeretében papíron sokkal esélyesebb Bayer Leverkusen 2–0-ra legyőzte a Ferencvárost az odavágón az Európa-liga rájátszásában. A mérkőzés ennek ellenére nem feltétlenül tükrözte az eredményt, sokak szerint kis szerencsével akár döntetlen is lehetett volna. Az viszont tény, hogy kétgólos hátrányból egy ilyen komoly játékerőt képviselő riválissal szemben borzasztó nehéz lesz felállnia a Fradinak. 

Az Index Sportcastben Dragóner Attilával és Zombori Zalánnal, a Fradi két korábbi játékosával beszélgettünk többek között arról, hogy 

  • egy héttel ezelőtt tényleg kis szerencsén múlt csupán a döntetlen, vagy csak mosdatják a Ferencvárost,
  • mi lehet a Leverkusen gyenge pontja,
  • mi a különbség a két csapat között, milyenek az utánpótlás-lehetőségeik, 
  • mit lehet kezdeni azzal a helyzettel, hogy hat fontos játékos nem bevethető, 
  • mit jelenthet a játékosok számára, hogy várhatóan 60 ezer ember előtt játszanak,
  • hogyan és milyen taktikával lehet kétgólos hátrányban játszani, 
  • minek a jele a Puskás Akadémia elleni 2–1-es vereség a bajnokságban?

A hazai mérkőzést csütörtökön 21.00-kor játssza a Ferencváros, a Groupama Arena helyett a Puskás Arénában. A meccsről az Indexen percről percre tudósítunk.

(Borítókép: Dragóner Attila és Zombori Zalán. Fotó: Zöld Fanni / Index)

2023-03-16T11:00:22Z dg43tfdfdgfd