MARCO ROSSI: A MáSODIK NéMET GóL UTáN A MAGYAR VáLOGATOTT ELTűNT A PáLYáRóL

Julian Nagelsmann, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örömét fejezte ki, hogy együttese ki tudta szolgálni a közönséget a magyarok elleni 5–0-s Nemzetek Ligája-siker során. Marco Rossi úgy véli, a második német gól után a magyar válogatott eltűnt a pályáról.

A düsseldorfi mérkőzés első negyedóráját leszámítva a magyar válogatott ezúttal nem tudott méltó ellenfele lenni világklasszis ellenfelének, aminek a vége egy kiütéses vereség lett. 

A mérkőzést követően a várakozásokkal ellentétben a németek kapitánya, Julian Nagelsmann érkezett elsőként a sajtótájékoztatóra – Marco Rossira nem csak a televízió nézői vártak hát hiába sokáig.

Nagelsmann: A csapatnak az is feladata, hogy a nézők élvezzék a játékot, és ez ma sikerült is

„Mindkét félidő elején kicsit passzívak voltunk, de ahogy kicsit hozzászoktunk a pályához javult a játék” – kezdte Nagelsmann, majd azzal folytatta, hogy csapatának sikerült szerencsére sokszor a kapu elé kerülni, és alapvetően az a céljuk, hogy minél veszélyesebb futballt mutassanak be az ellenfél kapuja előtt.

Együttese éhes a sikerre, és fontosnak tartja, hogy a szurkolókkal is jó legyen az összhang. Az első félidőben még csak a lehetőségek voltak meg, a szűk vezetés után viszont a második félidőben kinyílt az olló. Mit mondott hát a szünetben a játékosainak?

A helyzetek kihasználásáról beszéltünk, de hát ezt tudják a játékosok is. Volt kapufánk, Havertz helyzete is a végén, a lehetőségek megvoltak. Élveztük a játékot, és az is a feladata a csapatnak, hogy a szurkolók is élvezzék, és ez ma sikerült

– felelte újságírói kérdésre Nagelsmann.

Pascal Gross játékáról a meccs előtt azt mondta, hogy nem neki kell lennie az új Toni Kroosnak, mégis láthattunk tőle hasonló indításokat, ami kapcsán ismét magasztalta játékosát.

A Hollandia elleni következő meccsel kapcsolatban kiemelte, hogy egyénileg kiváló futballisták alkotják, csapatként pedig még erősebbek, és az Eb-n is láthattuk, hogy minden meccsen képesen a második félidőben változtatni. 

Marco Rossi: A németektől ki lehet kapni, de 5–0-ra kikapni szégyen

A legfontosabb kérdés a mieinkkel kapcsolatban, hogy hogyan lehet ebből a zakóból felállni a keddi, Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzésig.

„Csak három napunk van, holnap regenerálódni kell, ez a fő, illetve a mentális aspektus is számít. A második félidő volt a vereség oka volt. Persze a német válogatott minősége kiemelkedő, de a szünet után három óriási védekezési hiba végzetesnek bizonyult” – kezdte sajtótájékoztatóját Marco Rossi.

Az olasz szakembertől azt kérdeztük, hogy az első negyedóra egészen rendben lévő játékát követően mi történt a válogatottal.

Nehéz megmondani mi történt. Ahogy mondtad is, az első 15 percben rendben volt a játék, próbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, de már az első félidőben is volt néhány hibánk, amikor csapategységek közötti vonalakat át tudták játszani. A második félidőben nem taktikai hibák voltak, hanem túl sok labdát veszítettünk, a második gól után pedig eltűntünk a pályáról

– felelte Rossi az Index kérdésére. 

A szövetségi kapitány pénteken arról beszélt, hogy a játékosok általános állapota jobb, mint volt az Európa-bajnokságon, ehhez képest rengetegen játszottak a tudásuk alatt.

„Az első félidőben nem látszott fizikai különbség a csapatok között, a másodikban igen. Talán Havertz, Musiala és Wirtz gyorsabb játékosok, mint a mieink... A második félidőben hozzájuk képes lassabbnak tűntünk, és a játék minden aspektuksban gyengébbeknek, mint az ellenfél. A németektől ki lehet kapni, ez egy dolog. Nullára kikapni már nem annyira szerencsés, de 5–0-ra kikapni szégyen. Ahogy mondtam korábban, én vagyok az első, akinek a felelősséget kell vállnia, ezt megteszem, de utánam a játékosok” – zárta sajtótájékoztatóját a kapitány.

A magyar válogatott legközelebb kedden lép pályára, a Puskás Arénában 20.45-től az ellenfél a Hollandia ellen 5–2-re kikapó lévő Bosznia-Hercegovina lesz.

Nemzetek Ligája, A liga, 3. csoport, 1. forduló

Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena, 54 600 néző. V: Turpin (francia)

Németország: Ter Stegen – Kimmich, Tah, Schlotterbeck (Koch, 69.), Raum (Henrichs, 69.) – Andrich (Stiller, 82.), Gross (Pavlovic, 60.) – Wirtz, Haverz, Musiala – Füllkrug (Beier, 60.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann

Magyarország: Gulácsi – Balogh B., Orbán, Dárdai M. – Nego (Bolla, a szünetben), Schäfer, Nagy Á. (Nikitscher, 82.), Kerkez (Nagy Zs., 67.) – Sallai (Csoboth, 75.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 67.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerző: Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (66.), Pavlovic (78.), Havertz (81. – 11-esből)

A csoport másik mérkőzésén 

  • Hollandia–Bosznia-Hercegovina 5–2 (Zirkzee 13., Reijnders 45+2., Gakpo 56., Weghorst 88., Simons 92., ill. Demirovic 27., Dzeko 73.)

Nemzetek Ligája, A liga, 3. csoport

2. forduló (szeptember 10.)

  • 20.45: Magyarország–Bosznia-Hercegovina
  • 20.45: Hollandia–Németország

3. forduló (október 11.)

  • 20.45: Magyarország–Hollandia
  • 20.45: Bosznia-Hercegovina–Németország

4. forduló (október 14.)

  • 20.45: Bosznia-Hercegovina–Magyarország (Zenica)
  • 20.45: Németország–Hollandia

5. forduló (november 16.)

  • 20.45: Hollandia–Magyarország (Amszterdam)
  • 20.45: Németország–Bosznia-Hercegovina

6. forduló (november 19.)

  • 20.45: Magyarország–Németország
  • 20.45: Bosznia-Hercegovina–Hollandia

A folytatásban

  • A bennmaradásért vívott rájátszás (2025. március 20–25.)
  • Az A liga negyeddöntője (2025. március 20–25.)
  • Az A liga négyes döntője (2025. június 4–8.)

(Borítókép: Marco Rossi a Magyarország - Németország NL mérkőzésen 2024. szeptember 7-én. Fotó: Geert van Erven / Soccrates / Getty Images)

2024-09-07T22:10:23Z dg43tfdfdgfd