MARKO: A FERRARI éS ALONSO IS KOMOLY VESZéLYT JELENTHET A RED BULLRA

A Red Bull óriási tempófölényére eddig nem volt válasza a Forma-1-es mezőny topcsapatainak a 2023-as Forma-1-es szezonban, viszont Monaco szűk utcáin és lassú kanyarjain két csapat is jó eséllyel pályázhat arra, hogy legyőzzék a Red Bullt.

Ahogyan arra az elemzésünkben is kitértünk, a Ferrari különösen erős volt a Monacóhoz hasonlítható bakui második szektorban, ahol az Aston Martinnak is remek voltak a kigyorsításai a lassú kanyarokból, ezzel pedig Helmut Marko is tisztában van, aki szerint a monacói pálya vonalvezetése miatt nem támaszkodhatnak majd az RB19 legnagyobb erősségeire.

„Monacóban nem fogjuk tudni kihasználni az autónk erősségeit: a gumikopás nem lesz döntő fontosságú versenyen, és nincsenek olyan egyenesek, ahol kihasználhatjuk az autónk erős végsebességét” – nyilatkozta Marko a Motorsport-Magazin.com-nak, aki hozzátette, hogy a Ferrari gumizabáló autója ezúttal előnyt biztosíthat a maranellói csapatnak az időmérőn.

„Idén már láttunk példát arra, hogy a Ferrari gyorsabb tud lenni a Red Bullnál a lassú kanyarokban. A Ferrari legnagyobb erőssége az, hogy nagyon gyorsan fel tudják melegíteni a gumikat, ez pedig az időmérőn döntő fontosságú lehet.”

Marko szerint a monacói pálya vonalvezetése Fernando Alonso Aston Martinjának gyengepontját, a rossz végsebességet is limitálja, így akár ő is esélyes lehet a futamgyőzelemre.

„Alonso mindig erős. Az, hogy hátrányban van általában az egyenesekben, itt nem számít. Ha az időmérő után is az élen lesz, akkor ő is esélyes lehet a győzelemre.”

Ne maradjatok le semmiről a hétvégén, nézzétek meg a verseny menetrendjét.

2023-05-25T09:23:00Z dg43tfdfdgfd