MARKO: HA MAXOT EGY FERRARIBA TENNéNK BE...

Sergio Perez az idei szezonban eddig sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint a 2023-as idény jelentős részében. Amikor a Red Bull motorsport-tanácsadóját, Helmut Markót arról kérdezték, hogy ez annak köszönhető-e, hogy Pereznek jobban fekszik az idei autó, mint a tavalyi, miközben idén is Verstappenre „szabták” a kocsit, így válaszolt:

„Ez igaz, de Max mindig a leggyorsabb beállításokat választja. Természetesen ez nem jelenti mindig azt, hogy könnyen vezethető az autó. Amikor egy kocsi gyors, akkor könyörtelen és toxikus is.”

Még több F1 hír:Csou szerint a következő évtizedben nem lesz több kínai pilóta az F1-ben

„Itt lépnek be a játékba a vezetési képességek, és ezért mindig Max a leggyorsabb az időmérő edzéseken” – magyarázta Marko az osztrák oe24-nek.

Verstappen szerződése 2028 végéig érvényes a Red Bullnál, viszont sokat lehetett hallani arról, hogy a Mercedes megpróbálhat lecsapni a hollandra. Marko azt mondta, szó sincs ilyesmiről, és kiemelte, a Red Bull-lal verhetetlen kombinációt alkot a háromszoros világbajnok, a Ferrarival viszont nem feltétlenül lenne erre képes:

„Ő mindig a leggyorsabb autót akarja vezetni, és Max a Red Bullban egy verhetetlen kombináció. De ha Maxot egy Ferrariba tennénk be, akkor már máshogy festene a dolog.”

„A 20 másodperces előnye Checo előtt a vezetési fölényének köszönhető. Max ott fog versenyezni, ahol a legjobb az autó, ez pedig megvan neki a Red Bullnál. Semmi más nincs a horizonton” – fogalmazott a főtanácsadó.

Eközben a Kínai Nagydíj első szabadedzésének összefoglalójáért kattints ide, míg a Mercedes motort, 4 pilóta váltót cserél.

2024-04-19T06:46:11Z dg43tfdfdgfd