MAROZSáN FáBIáN KARRIERCSúCSOT JAVíTOTT, KéT MAGYAR TENISZEZő A LEGJOBB 50 MEZőNYéBEN

Marozsán Fábián egy helyet előrelépve a 36. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján, amivel újabb karriercsúcsot javított. A nemrégiben Bukarestben tornagyőztes, legutóbb Cagliariban két győzelmet arató Fucsovics Márton visszatért a legjobb 50 mezőnyébe.

Két hét után friss világranglistát adott ki az ATP, azok után, hogy vasárnap véget ért a madridi salakpályás tenisztorna. Az év második, salakos ezres kategóriájú tornáját Andrej Rubljov nyerte, aki sikerével két helyet javított, és a hatodik helyen jegyzik. Ugyanezen a tornán Marozsán Fábián egy mérkőzést nyert, még a tavalyi elődöntős Aszlan Karacevet győzte le az első fordulóban, amivel értékes világranglistapontokat szerzett és karriercsúcsot javított. 

Marozsán Fábián jelenleg a 36., amely pályafutása legelőkelőbb helyezése. A 24 éves magyar teniszező a héten a római mestertornán játszik, ahol legutóbb nyolcaddöntőig jutott, így 200 pontot kell megvédenie. 

Fucsovics Márton a múlt héten két győzelmet aratott a Cagliariban rendezett 175-ös kategóriájú challenger-tenisztornán, három helyet javított a világranglistán, és az 50. pozícióban jegyzik. A jelenleg ismert világranglista 1973-as bevezetése óta egyszer sem fordult elő, hogy két magyar teniszező egyszerre ilyen előkelő helyen álljon.

A hölgyeknél még mindig Iga Swiatek a listavezető, aki megnyerte a madridi tornát, a legelőkelőbb helyen jegyzett magyar teniszező pedig Bondár Anna, aki 95. az aktuális világranglistán.

2024-05-06T08:16:56Z dg43tfdfdgfd