MEGKEZDőDTEK A TáRGYALáSOK, A TUCHEL–LőW-PáROS MANCHESTERBE IGAZOLHAT

Sajtóhírek szerint a következő szezontól Thomas Tuchel lehet az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United vezetőedzője – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Thomas Tuchel – akinek segítője Lőw Zsolt, azaz így magyar edzője is lenne az MU-nak – a mostani idény végén elhagyja a Bayern Münchent, és állítólag a háttérben már megkezdődtek az egyeztetések, hogy nyáron az Old Traffordra szerződjön.

A United jelenlegi trénere a holland Erik ten Hag, vele azonban az elmúlt években nem tudott érdemben előrelépni a gárda, amely jelenleg csak a hetedik a Premier League-ben, igaz az FA-kupában a 2022–2023-as kiírás után, amikor ezüstérmes lett, ismét döntőbe jutott.

Tuchel – akinek helyére a bajor fővárosba Ralf Rangnick vagy Roberto De Zerbi érkezhet – a Bayern Münchennel második a Bundesligában, a bajnoki címről már le kellett mondania a Bayer Leverkusennel szemben, ugyanakkor a Bajnokok Ligájában még áll az együttes, a legjobb négy között a Real Madriddal találkozik majd.

Tuchel számára nem ismeretlen a Premier League közege, ugyanis 2021 és 2022 között kereken 100 mérkőzésen irányította a Chelsea-t, amellyel megnyerte a Bajnokok Ligáját – jegyezte meg az MTI.

A német szakember jelenlegi állomáshelyén is van még esélye a BL-győzelemre: a Bayern az elődöntőben a rekordgyőztes Real Madriddal mérkőzik meg. 

(Borítókép: Getty Images Hungary)

2024-04-23T12:16:46Z dg43tfdfdgfd