MEGY VAGY MARAD? DáRDAI PáL SORSA ELDőLHETETT A HERTHáNáL

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Minden bizonnyal távozik a német másodosztályú Hertha BSC éléről a csapat vezetőedzője, Dárdai Pál – legalábbis a Sky Sports értesülése szerint.

A Hertha-Kaiserslautern német másodosztályú bajnokin a hazaiak győzelme 2.38, a döntetlen 3.80, a vendégek sikere 2.63-szoros szorzóval fogadható. (x)

A Sky Sports úgy tudja, hogy valószínűtlen az edző és a klub közötti együttműködés folytatása.

Forrásuk szerint az elválás legfőbb oka a csapat túlságosan sok hullámvölgye.

Az élvonalból tavaly kiesett Hertha a szezon nagy részében a középmezőnyben állomásozott, majd egy négymeccses menetelésnek köszönhetően felcsillant előttük az osztályozó reménye. Csakhogy ezután váratlan pontvesztések következtek, mostanra pedig – két fordulóval a vége előtt – a kilencedik helyen állnak, és már „surranópályán” sem juthatnak vissza a Bundesliga I-be.

Egy-egy meccsen belül is megfigyelhetőek voltak a következetlenségek, több alkalommal is előfordult, hogy előnyről játszottak döntetlent vagy szenvedtek vereséget a berliniek.

Bár a hírek szerint a játékosok ragaszkodnának a magyar trénerhez – úgy tűnik, a vezetőség már kevésbé.

Sajtóhírek szerint egy ideje már megkezdték az edzőkeresést, bár erről korábban maga Dárdai is azt mondta, hogy ez normális.

Egyéves szerződésem van. Az a megállapodás, hogy a szezon végén leülünk beszélni. Ez pedig azt jelenti, hogy a klubnak más edzőket is számba kell vennie. Nem egy, hanem több jelöltet. Ez teljesen normális, mert ha én nem maradok, akkor másnak kell leülnie a kispadra” – fogalmazott.

A 48 éves szakember távozásáról szóló hírek azután erősödtek fel igazán, hogy áprilisban dühében szó nélkül kivonult csapata egyik sajtótájékoztatójáról. A vezetőség arra kérte a Herthánál a harmadik edzői periódusát töltő szakembert, hogy kerülje a hasonló viselkedést, ő viszont azt nehezményezte, hogy egyedül kell szembenéznie a kritikákkal.

A Sky Sports már Dárdai Pál lehetséges utódjának kilétét is tudni véli: az a Cristian Fiél ülhet le a Hertha kispadjára, aki jelenleg a Nürnberggel a kiesés elől menekül a Bundesliga 2-ben.

Nem tett azonban ennyire egyértelmű kijelentéseket a Berliner Kurier, amely ugyancsak foglalkozott a berlini edzőkérdéssel szerdán.

A szezon után elemezzük a helyzetet és eldöntjük, mi lesz ezután” – jelentette ki Benjamin Weber sportigazgató, aki hangsúlyozta, hogy a 48 éves magyar szakember tavaly nehéz időszakban vette át a csapat irányítását.

A Berliner Kurier azt írta, döntés legkésőbb a május 26-i közgyűlésen születik.

Dárdainak a totális felfordulás ellenére a kiesés után sikerült helyreállítania a csapatszellemet és megakadályozni a következő katasztrófát.

Ugyanakkor a miami befektető cég, a 777 Partners már korábban is edzőváltást sürgetett.

2024-05-07T10:09:50Z dg43tfdfdgfd