MESSI HELYETT MANCHESTER CITY- éS BAYERN MüNCHEN-SZTáRT IS VINNE A BARCA

A Mundo Deportivo a francia L’Équipe-re hivatkozva arról számolt be, hogy a Barcelonát edző Xavi Joshua Kimmichhel erősítené meg a katalánok keretét, és a Bayern München német középpályása is szívesen csatlakozna a gránátvörös-kékekhez.

Bár a klubidényből a csúcsmeccs, a Manchester City–Internazionale BL-döntő még hátravan, ez nem jelenti azt, hogy ne zakatolnának gőzerővel az átigazolási gépezetek. 

A Barcelona épp az „égszínkékek” egyik alapemberét, Ilkay Gündogant próbálja nagy erővel elcsábítani az angoloktól, illetve a PSG elől egyszerre. A német válogatott középpályása a szombati finálét követően kezdhet el érdemben foglalkozni a karrierje folytatásával, de nagy az egyetértés a nemzetközi sajtóban arról, hogy a katalánoknál folytatja.

És könnyen lehet, hogy nem ő lesz az egyetlen német válogatott középpályás, aki a nyáron érkezik.

Xavi elsődleges kiszemeltje ugyanis a távozó Sergio Busquets nyomán fellépő űr betöltésére Joshua Kimmich lenne.

A spanyol tréner korábban többször is körbeudvarolta már a 28 éves, sokoldalú futballistát, aki ugyancsak elismerően beszélt a Barcelonát bajnoki címig vezető szakemberről.

A Mundo Deportivo cikke szerint Xavi világosan kifejezte a vezetésnek, hogy mindenképpen szeretne egy kiemelkedő tengelyjátékost, nem kér a középszerűségből. Egyúttal ez azt is jelenti, hogy nagy beruházásokat vár az új idényre, és mivel nagyon úgy fest, hogy Lionel Messi még kölcsönbe sem csatlakozik az Inter Miamitól, így azért a fizetési keretben lenne is hely. 

A problémát természetesen az jelentheti, hogy Kimmich szerződése még két évig érvényes, így alaposan a pénztárcájába kell nyúlnia a klubnak, ugyanakkor ha a német középpályás elkötelezi magát a klubváltás mellett, akkor lépnie kell a Bayernnek is, hiszen egy év múlva már csak az értéke töredékéért lehetne értékesíteni a játékost a kifutó egyezsége miatt.

2023-06-10T10:04:39Z dg43tfdfdgfd