MINDKéT MCLAREN-PILóTA áLLT MáR DOBOGóN MONACóBAN

A  minden bizonnyal nem lesz képes megismételni a 2021-es dobogós helyezését Monacóban, amikor Lando Norrisnak – és persze a csapat erőfeszítéseinek – köszönhetően értek oda a pódiumra.

Idén egyelőre még a pontszerzés sem könnyen jön össze a wokingi alakulatnak, hiszen az öt futam alatt mindössze 14 egységet gyűjtöttek. Ennek ellenére mind Norris, mind Piastri nagyon optimista a hercegségben történő versenyzéssel kapcsolatban.

„Monaco egy történelmi pálya, amely nagyszerű emlékeket tartogat számomra és a csapat számára” – osztotta meg a véleményét Norris. – „A 2021-es dobogós helyezésemre rendkívül büszke vagyok. Idén, a McLaren 60. évfordulója alkalmából egy különleges Triple Crown-felirattal fogunk versenyezni az MCL60-on, ami miatt nagyon izgatott vagyok.”

„Bár az idei eredmények nem feleltek meg a várakozásainknak, a pályán és a gyárban mindenki eltökélt, hogy előrelépjünk és pontokat szerettünk a versenyen. Keményen fogunk dolgozni, és futamról futamra a fejlődésre fogunk koncentrálni.”

Oscar Piastri válláról némileg lekerült a nyomás, hiszen van már Q3-as szereplése, és pontszerző helyen is végzett már idén, ráadásul a csapat is nagyon elégedett a teljesítményével. Az ausztrálnak Monacóból már néhány remek eredménye.

„Én is nagyon várom már ezt a hétvégét: a 2021-es Forma-2-es bajnokságban elért dupla dobogós helyezés után először leszek újra Monacóban. Érdekes és szórakoztató lesz F1-es autóval nekivágni a monte-carlói pályának, és hogy mindezt a McLarennel tehetem az MCL60-as Triple Crown-feliratú festésében, az egy nagyon különleges pillanat.”

Ha már az újoncokról van szó, a jelenleg nulla ponttal álló F1-es is ünnepelhetett már dobogót a hercegségben…

2023-05-25T10:53:03Z dg43tfdfdgfd