NAGYON SZéP GESZTUS A MCLARENTőL NORRIS GYőZELME UTáN

A Miami Nagydíj nem várt fordulatot hozott, egy, a futam közepén érkező biztonsági autós fázist követően ugyanis Lando Norris találta magát az élen és a vártnál sokkal könnyebben meg tudta tartani első helyét Max Verstappennel szemben, aki, mint kiderült, sérült autóval versenyzett.

A futam után a csapatfőnök, Andrea Stella és Zak Brown vezérigazgató is a McLaren volt sportigazgatójának, a télen elhunyt Gil de Ferrannak ajánlották a győzelmet: „Ezt a győzelmet Gil de Ferrannak szereztük” – mondta Stella.

Brown mindeközben arról beszélt, hogy a verseny alakulásához és ahhoz, hogy a körülmények Norris kezére játszanak, mind de Ferran, mind a 2021-ben elhunyt McLaren résztulajdonos, Mansour Ojjeh hatásának köszönhetőek:

„Ez már régen érett és a szurkolók, valamint a pilóták között is nagy sikert aratott ez a győzelem. A versenyzők mind odamentek gratulálni neki. Tökéletesen vezetett. Nagyon gyors volt az autó és azt hiszem, Gil de Ferrannak és Mansournak is köze volt a maihoz.”

„Ezeket a Forma-1-es csapatokat nem lehet egyik napról a másikra felépíteni, több mint ezer ember munkája van ebben a McLarennél, szóval szeretném minden férfinak és nőnek megköszönni a kemény munkáját. Onnan indulva, ahol tavaly év elején voltunk, odáig, ahol most tartunk, bámulatos dolog és a csapatmunka eredménye.”

2024-05-06T13:17:03Z dg43tfdfdgfd