NEM IGAZáN HATJA MEG VERSENYZőK PANASZA A FORMA-1 VEZéRIGAZGATóJáT

A jelenlegi menetrendben évente hat sprinthétvége szerepel különböző pályákon, idén az első a múlt hétvégi Kínai Nagydíjra esett, de a következő máris a jövő heti Miami Nagydíjon lesz. A sprinteket a versenyzők és a szurkolók is vegyes érzésekkel fogadták, jobban érdeklik ugyanis bár a nézőket, mint a szabadedzések, azonban emellett a csapatok személyzetére is nagyobb terhet rónak.

2024-től a csapatok már a sprint és a vasárnapi futam között is módosíthatnak az autón, ezt széles körben pozitív lépésként értékelték. A szórakoztató kínai sprint, ahol kicsit felborult a rangsor a vasárnapi versenyhez képest, a Sky Sportsnak nyilatkozó F1-vezérigazgató Domenicalit csak megerősíti abban, hogy lehet értelme akár hatnál többet is tartani belőlük:

„A sprintidőmérő remek volt ezen körülmények között, sokat mentek esőben és ez emlékeztet minket rá, hogy minden napra biztosítanunk kell némi akciót a kilátogató és szórakozni vágyó szurkolóknak.”

Arra a kérdésre, hogy ez több sprinthétvégét jelent-e a jövőben, úgy felelt: „Miért ne? Miért ne? Szerintem remek megoldás, mert minden nap van feszültség, szóval erről lesznek a jövőben megbeszélések. Meglátjuk, a többi sprint milyen lesz, de mindenképpen beszélni fogunk róla az F1 Tanács következő ülésén.”

„El kell kerülnünk minden olyan helyzetet, mint ami Japánban volt, hogy az autók nem hajtanak ki a pályára (a második szabadedzés esős volt, ezért nem mentek ki – a szerk.). Ez nem jó azoknak, akik azért jönnek ki, hogy lássanak minket, a versenyzőket. Biztos vagyok benne, hogy a csapatok érteni fogják, miért kell megoldásokat keresnünk.”

Nem csak a csapatokról van szó azonban, a hétvégi verseny után Lando Norris és Max Verstappen is kritizálta a formátumot - ismét. Erről itt olvashattok.

2024-04-27T14:57:03Z dg43tfdfdgfd