„NINCS SZüKSéGüNK áRULóKRA” – KIAKADTAK AZ AZERIEK, AMIéRT A FRADIHOZ IGAZOLT VOLT JáTéKOSUK

Nagy port kavart Kady Borges klubváltása Azerbajdzsánban.

A qafqazinfo.az arról ír, hogy többen kritizálják a 28 éves futballistát, amiért nem volt csapatát, a Qarabagot, hanem a Ferencvárost választotta.

Nem is volt rá szükségünk. Nincs szükségünk árulókra. Arra, aki elhagy minket. Nincs is olyan formában, mint korábban. Nem baj, hogy nem hozzánk igazolt

írja az egyik kommentelő.

A fent említett portál a saját értesülésire hivatkozva arról számolt be, hogy a Qarabag hiába ajánlott magasabb átigazolási összeget Kadyért – akivel állítólag meg is egyezett –, a Krasznodar nem volt hajlandó Azerbajdzsánba engedni a középpályást, inkább a zöld-fehérek ajánlatát fogadta el.

A játékos ügynöke, Roberto Alisque így magyarázta a választást:

Kady jól érezte magát a Krasznodarnál. Hálás a klubnak és a szurkolóknak a meleg fogadtatásért, amit kapott. Mindig mindent kiadott magából a pályán cserében. Több klubbal is tárgyaltunk, a Qarabaggal is, de a Ferencvárost választottuk, mert ez egy ambiciózus klub, amelyik rendszeresen játszik a főtáblán. Kady készen áll az új kihívásra.

Kady Borges 2021 nyarán ingyen igazolt Portugáliából a Qarabaghoz, amelynél másfél év alatt 75 tétmeccsen 28 gól és 28 gólpassz volt a mérlege. A mutatók alapján nem csoda, hogy az azeriek nem akarták eladni, de mivel a szerződésébe foglalt 5 millió eurós kivásárlási záradékot kipengették, ezért megtartani sem tudták 2023 januárjában. Ráadásul most ugye visszaszerezniük sem sikerült, hiszen éppen az az FTC csapott le rá, amelynek BL-selejtezős kiejtéséhez két gólpasszal járult hozzá Kady 2022 augusztusában.

A Brazíliában született, de lengyel válogatottságra hajtó, korábban Varga Barnabáséhoz hasonló arccsonttörést szenvedő támadót hétfői cikkünkben mutattuk be részletesen:

2024-07-10T09:13:33Z dg43tfdfdgfd