PáRIZSBAN IS NYERT éS BL-DöNTőS A BORUSSIA DORTMUND!

Játssz Magyarország egyik legjobb online kaszinójában! Vágj zsebre 4x32 000 Ft értékű bónuszt és 32 ingyen pörgetést! Regisztrálj most! (x)

A hazai pályán kiharcolt 1-0-ás előnnyel utazhatott Párizsba a Borussia Dortmund a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágójára.

A találkozó hasonlóan magas intenzitással kezdődött, mint ami az odavágót jellemezte, az iramra nem lehetett panasz, de igazán nagy helyzetet az első harminc percben egyik csapat sem tudott kialakítani.

Ekkor még egy lapáttal rátett a PSG, de mégis a németek előtt adódott az első játékrész legveszélyesebb támadása, egy kontra végén Adeyemi ziccerénél Donnarummának kellett nagyot védenie, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő nagy hazai lehetőséggel indult, Mbappé végzett el kicsiben egy szögletet, majd adott be a bal oldalról, a labda a túloldali kapufánál érkező Zaire-Emery elé került, de a középpályás csak a vasat találta telibe.

A kihagyott helyzet meg is bosszulta magát, az 50. percben Brandt végezhetett el sarokrúgást a túloldalon, ami után Hummels vált le könnyen Beraldóról, s öt méterről a hálóba bólintott, amellyel összesítésben kettőre növelte a Dortmund előnyét.

Tíz perccel később Nuno Mendes is telibetrafálta a bal oldali kapufát, de ő kissé távolabbról, 22 méterről.

A 77. percben ismét megrezzent a párizsiak hálója, de Füllkrug fejese után Hummels óriási lesen volt, így megúszta az újabb kapott gólt Luis Enrique együttese.

A hajrához érve előbb Mbappé, majd Marquinhos állt egész közel a gólhoz, de előbbi próbálkozását Kobel védte szögletre, utóbbi pedig nem sokkal kapu mellé fejelt.

A 86. percben Mbappé a harmadik, két perccel később Vitinha a negyedik hazai kapufát rúgta, mindkétszer a keresztlécen csattant a labda, s a maradék időben sem sikerült betalálnia a PSG-nek, nemhogy kétszer, egyszer sem, így a Borussia Dortmund jutott a londoni BL-fináléba!

2024-05-07T21:26:45Z dg43tfdfdgfd