REAGáLT A MCLAREN VERSTAPPEN RAJTBüNTETéSéRE

Verstappennek ötödik idei belsőégésű motorját rakták az autóba Spa-Francorchampsban, így tízhelyes rajtbüntetéssel kezdi a futamot. Ez azt jelenti, hogy legjobb esetben a 11. helyről indulhat, úgy, hogy a McLaren beérte a Red Bullt, ami az autó erejét illeti.

A holland erősen indította a hétvégét, az első szabadedzésen több mint fél másodperccel vezetett a mezőny előtt, a másodikon azonban már csak a McLarenek mögé fért a tabellán. A Sky F1-nek Brown elmondta, a büntetés ellenére Verstappent fenyegetésnek érzi az esetleges győzelmükre:

„Trükkös pálya, abból a szempontból, hogy mennyi leszorítóerőt akar az ember a végsebesség kárára. Max a második szektorban elég királyul ment. A pole-ra mindenképp van esélye, ami a tizenegyedik rajtkockát jelentene. Itt lehet előzni, azt hiszem, nemrég itt a huszadik helyről a kilencedikre jött előre két-három kör alatt. Nagy hiba lenne azt hinni, hogy a tizenegyedikről ne tudna az első helyre, de minden lehetőséget ki kell használnunk.”

A McLaren jelenleg csak 51 pontra van a Red Bulltól a konstruktőrök között, 2008 óta első bajnoki címükre vadászva, míg Lando Norris 76 ponttal van lemaradva Verstappentől egyéniben. Brown megismételte, hogy Sergio Perez gyenge formáját akarják kihasználni, hogy becserkésszék ellenfelüket, de azt sem zárja ki, hogy egyéniben lehet esélyük a holland ellen:

„Legyünk túl a szezon első felén, aztán meglátjuk, a hétvégén hol kötünk ki. Szerintem a konstruktőri bajnokság, bár nem lesz egyszerű, mindenképpen karnyújtásnyira lehet. Egyéni szinten a kihívás, hogy amikor Maxnak rossz napja van, akkor második vagy harmadik lesz.”

„A konstruktőrök között azért tudunk akkora tempóban zárkózni, mert Perez jelenleg eléggé szenved. Azt is tudjuk, hogy bármelyik pillanatban nekilódulhat. Erről majd fogunk beszélni a nyári szünet alatt.”

2024-07-27T06:25:50Z dg43tfdfdgfd