SAINZ NEM BOLDOG LECLERC MANőVERE MIATT – „INKáBB NEM KOMMENTáLOM”

A két vörös autó csak a hatodik és hetedik helyről várhatta a vasárnapi futam kezdését, de az első körben veszítettek néhány helyet, egészen konkrétan George Russell-lel és Nico Hülkenberggel szemben.

Ennek pedig látszólag az volt az oka, hogy Leclerc az elnyújtott 1-es kanyar külső ívén tulajdonképpen leterelte Sainzot a pályáról, ami talán egyfajta törlesztés volt a részéről a spanyol sprintfutamon bemutatott védekezése miatt.

Ami a nyitókörben történteket illeti, Sainz szerint „egyértelmű” volt, hogy márkatársa agresszív manővere miatt veszítettek pozíciókat. „Inkább nem kommentálom” – válaszolt a Sky F1-nek a háromszoros győztes, amikor az említett esetről kérdezték. „Az viszont teljesen világos, hogy mindketten két helyet vesztettünk ezzel, tehát egyikünknek sem segített.”

Sainz persze azért tisztában volt azzal is, hogy a Ferrarinak ezúttal nem volt a legerősebb a versenytempója. „Figyelembe véve a tempónkat, lehetetlen volt az ötödiknél előrébb végezni. Ott volt a gyenge rajtunk az 1-es és 2-es kanyarban történtekkel, és onnantól kezdve már hátrányból kellett zárkóznunk.”

„Ezt követően aztán nagyon korán kellett kiállnunk a kemény abroncsokért, majd a 18. körtől kezdve egy kiállással kellett végigmennünk, és a kemény gumin sosem lehet igazán előrébb jutni. Legalább az ötödik helyet megmentettük, ami az autónk sebességét és a hozott döntéseket figyelembe véve a maximum volt, amit most elérhettünk.”

Leclerc eközben csak szűkszavúan reagált a rajt utáni eseményekre: „Az volt a verseny rajtja. Ilyenkor mindig nehéz a gumikkal, ez már csak ilyen.” Sainz a verseny után azt is elismerte még, hogy a McLaren egyszerűen most gyorsabb volt náluk, így emiatt sem juthattak igazán előrébb a versenyen.

2024-04-22T07:22:07Z dg43tfdfdgfd