SAINZ: "NEM LEHETETLEN" ELKAPNI A RED BULLOKAT

A Ferrari 2022-ben remekül indított, az első négy futamból kettőt Charles Leclerc nyert. Eleinte úgy tűnt, hogy a bajnoki címre is esélyesek, azonban az autó műszaki hibái és több hiba végül Max Verstappen és a Red Bull kezére játszott.

Verstappen átmentette tavalyi formáját 2023-ra is, miután öt győzelmet szerzett az eddigi hét versenyen, ami miatt többen azt is felvetették, hogy a csapat akár minden versenyt megnyerhet a szezonban. Ők a maguk részéről mindenképpen szeretnék elérni, de Sainz szerint valószínűbb, hogy a riválisok felzárkóznak:

„Szerintem nem lehetetlen, de amennyiben a Red Bullok mégis uralnák a versenyeket, van még egy hely a dobogón, amiért minden héten harcolhatunk, én és Charles, Fernandóval, Lance-szel és a két Mercedesszel. Ez egy folyamatos küzdelem lesz.”

A Ferrari agresszív fejlesztési programjának első lépéseként a Spanyol Nagydíjra hoztak egy csomagot, amit részben az RB19 inspirált. Sainz szerint a hatalmas küzdelem a dobogó legalsó fokáért azt fogja eredményezni, hogy elkaphatják a Red Bullt.

„Az Aston van előnyös helyzetben ebből a szempontból és általában a versenyekre az ő csomagjuk a legerősebb, de éppen ezért akarunk mi is fejleszteni az autónkon, hogy gyorsabbak legyünk. Emellett vannak pályák, ahol a Red Bull orra alá is tudtunk borsot törni az időmérőn.”

„Viszont szerintem még jó pár versenyen a Red Bull lesz az élen, mielőtt bárki is meg tudná őket szorongatni egy kicsit, mert annyira magas szinten vannak jelenleg. Remek munka tőlük, nagyon erős autót készítettek idénre.”

A bajnoki pontverseny első hét helyezettjéből egyébként Sainz az egyetlen, akinek nem sikerült még elérnie egy célt, itt írtunk arról, hogy mit.

2023-06-10T06:43:56Z dg43tfdfdgfd