SAJáT BAJNOKSáGáBA CSáBíTANá MESSIT éS RONALDóT A KORáBBI SPANYOL HáTVéD

Gerard Piqué azzal a gondolattal játszadozik, hogy aktív karrierjük befejezése után a Kings League bajnokságba invitálná korábbi két csapattársát, Lionel Messit és Cristiano Ronaldót.

A 37 esztendős korábbi hátvéd a Sport Bildnek adott interjúban elmondta, szeretné, ha a két sztárjátékos egyszer saját bajnokságában is pályára lépne, nagyot lendítve ezzel a liga hírnevén. A Kings League 2013-ban jött létre, amelynek koncepciója leginkább a kispályás focihoz hasonlít, kiegészítve pár különleges szabállyal, mint például a kétszeres gól értéke vagy a kezdés a magasból ledobott labdával. A bajnokságban eddig olyan korábbi sztárok is részt vettek, mint Zlatan Ibrahimovic, Francesco Totti vagy Iker Casillas.

A különleges focibajnokság különösen a spanyol ajkú országokban élvez nagy népszerűséget, és leginkább az online streaming platformokon követik a szurkolók, viszont a döntőt már stadionokban rendezik. Piqué hozzátette, nem céljuk a hagyományos labdarúgás eltiprása, de ennek a bajnokságnak köszönhetően közelebb hozhatják a fiatalokat a videójátékos környezetből a valóságba.

Ezt olvasta már?

2024-07-09T14:10:19Z dg43tfdfdgfd