SORRA ADJA áT A MúLTNAK PUSKáS FERENC REKORDJAIT A REAL MADRID HORVáT KLASSZISA

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Luka Modrics lett a valaha volt legidősebb játékos, aki bajnoki mérkőzésen pályára lépett a Real Madrid színeiben.

A horvát aranylabdás Puskás Ferenc 58 éven át élt rekordját adta át a múltnak.

A Real Madrid-Bayern München Bajnokok Ligája-elődöntőn a hazaiak győzelme 1.97, a döntetlen 3.80, a vendégek sikere 3.90-szeres szorzóval fogadható. (x)

Mint megírtuk, a horvát klasszis a héten már megdöntötte Puskás Ferenc egyik rekordját: ő lett a valaha volt legidősebb Real Madrid-játékos, aki Bajnokok Ligája- vagy BEK-mérkőzésen pályára lépett.

Luka Modric szombaton, a Cádiz elleni 3–0-s siker alkalmával 38 évesen és 238 naposan lépett pályára, amivel a bajnokik tekintetében is megelőzte a magyar legendát – hívta fel a figyelmet a Tribuna.

Puskás Ferenc utoljára 1965. november 21-én játszott a Királyi Gárda színeiben, a Sevilla elleni 2–1-es vereséggel zárult meccsen ő szerezte a fővárosiak gólját. Ekkor 38 esztendős és 233 napos volt.

A horvát aranylabdás ugyan nem talált be a történelmi mérkőzésen, de kezdőként így is az egyik legjobb teljesítménnyel vette ki a részét csapata győzelméből. A veterán középpályás az első perctől az utolsóig játszott, az ő gólpassza előzte meg a találkozó első találatát, amelyet Brahim Diaz jegyzett az 51. minutumban.

Luka Modrics már több mint egy évtizedet húzott le a Real Madridban, tavaly nyáron nemet mondott egy mesés szaúdi ajánlatra és egy évvel meghosszabbította a szerződését. Korábban ugyan voltak olyan hírek, hogy a kevés játéklehetőség miatt a távozását fontolgatja, de Carlo Ancelotti, a Királyi Gárda vezetőedzője többször is elmondta: csak a játékoson áll, hogy megy-e vagy marad.

Szombaton egyébként eldőlt, hogy a Real Madrid megszerezte 36. spanyol bajnoki címét, miután a Barcelona 4–2-re kikapott a Gironától, így már matematikailag sem előzheti meg senki a La Ligában.

A fővárosiak azonban nem vitték túlzásba az ünneplést, hiszen jövő szerdán a Bayern München vár rájuk a Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján. A párharc 2–2-es döntetlenről folytatódik Madridban.

2024-05-05T08:47:29Z dg43tfdfdgfd