SPORTSZERűTLEN VISELKEDéS MIATT IDéZTéK BE AZ F1-ES PILóTáT A STEWARDOK

A Forma-1-es Miami Nagydíj sprintfutamán Kevin Magnussen rendkívül keményen védekezett a nyolcadik helyen haladva Lewis Hamilton ellen, emiatt többször elhagyta a pályát, egyszer pedig össze is ütközött a Mercedesszel.

A dán pilóta háromszor 10 és egyszer 5 másodperces büntetést szedett össze, így összesen 35 másodperccel sorolták hátra. A sprint után Magnussen azt nyilatkozta, minden büntetést megérdemelt, de csapatjátékos volt, hiszen így segítette a 7. hely megőrzésében a másik Haas-pilótát, Nico Hülkenberget.

Még több F1 hír:Fernando Alonso kiakadt Lewis Hamiltonra: „Úgysem fogják megbüntetni, mert...”

Azonban Magnussen ügye úgy tűnik, hogy a büntetésekkel sem ért véget, hiszen a stewardok beidézték őt magyar idő szerint 20:15-re, sportszerűtlen viselkedés vádjával. Mint ismert, Magnussen nem először alkalmazza ezt a stratégiát a csapattársa segítésének érdekében: Szaúd-Arábiában két büntetést gyűjtve segített Hülkenbergnek.

Az is érdekes kérdés, hogy hány büntetőpontot kap a dán versenyző az esetek miatt: jelenleg 5 pont van a licencén, és ha minden esetért 2-2 pont járna, akkor 13 pont gyűlne a licencére, 12 pont megszerzése pedig 1 futamra szóló eltiltással jár. A Motorsport.com a kérdésben megkereste az FIA-t, egyelőre nem érkezett válasz.

Eközben a sprintfutam összefoglalója itt érhető el, míg Alonso kiakadt Hamiltonra, amiért nem kap büntetést.

2024-05-04T18:40:21Z dg43tfdfdgfd