„SZáMOTOKRA éRINTHETETLEN VAGYOK” – DJOKOVICS KIOSZTOTTA AZ őT KIPFUJOLó NéZőKET WIMBLEDONBAN

Mint arról mi is beszámoltunk, Novak Djokovics három sima játszmában, 6:3, 6:4, 6:2-re legyőzte Holger Runét a wimbledoni teniszbajnokság negyedik fordulójában, ezzel karrierje során 15. alkalommal jutott be a negyeddöntőbe.

A szerb klasszis hétszer is megnyerte már a füves pályás Grand Slam-tornát (nyolcadik sikerével beállítaná Roger Federer rekordját), ennek ellenére nem makulátlan a viszonya a wimbledoni közönséggel, a hétfői meccsén többször is előfordult, hogy a nézők úgy ünnepelték meg, amikor elveszített egy-egy labdamenetet, hogy jól hallhatóan elkezdték éltetni ellenfelét. Djokovics azonban nem most mászott le a falvédőről, tudja, hogy a „Ruuune, Ruuune” kiáltás nemcsak arról szólt, hogy a szurkolók a dán fiút buzdítják, hanem arról is, hogy őt kipfujolták. A korábbi világelső a meccs utáni pálya széli interjúja során az őt hergelő drukkereknek üzent.

„Minden szurkolónak, aki tisztel, és ilyen sokáig itt maradt késő este, annak szívem mélyéből köszönöm, nagyra értékelem a támogatásukat. Azoknak pedig, akik úgy döntöttek, hogy nem tisztelik a játékosokat, jelen esetben engem, »jóóó éjszakát kívánok«” – imitálta azt a hangot Djokovics, amelyet a mérkőzés során a lelátóról hallott, majd ugyanezt még kétszer megismételte.

Amikor a Djokovicsot meginterjúvoló Rishi Persad próbálta csillapítani a feszültséget, a szerb kiválóság így felelt:

Nem tiszteltek engem. Nem fogadom el, hogy ezek a nézők csak Runénak szurkoltak, itt nem erről van szó, ez egy ürügy is volt a pfujolásra. Több mint húsz éve versenyzek az ATP Touron, ismerek már minden trükköt, tudom, hogyan működnek a dolgok. De higgyétek el, játszottam már ennél sokkal ellenségesebb környezetben is. Számotokra érinthetetlen vagyok

– osztotta ki a nézősereget Djokovics, aki a negyeddöntőben szerdán az ausztrál Alex de Minaurral játszik majd.

WIMBLEDONFÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 2.)–Rune (dán, 15.) 6:3, 6:4, 6:2

A mérkőzés összefoglalója

Ezt olvasta már?

2024-07-09T05:53:59Z dg43tfdfdgfd