SZOBOSZLAI DOMINIK GYőZTES GóLT SZERZETT A REAL BETIS ELLEN

Jól indul az új korszak Liverpoolban Szoboszlai Dominiknak: a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az együttes második felkészülési mérkőzésén is kezdett, ezúttal ráadásul győztes góllal hálálta meg a nyáron kinevezett vezetőedző, Arne Slot bizalmát.

Második felkészülési mérkőzését is lejátszotta ezen a nyáron a Liverpool. Szoboszlai Dominik együttese az észak-amerikai turné első állomásán, Pittsburgh-ben a Real Betisszel csapott össze. A spanyol bajnokság legutóbbi kiírásában hetedik helyet szerző sevillaiak ellen pedig a magyar válogatott csapatkapitánya szerezte a győztes gólt. 

Szoboszlai a 33. percben Mohamed Szalah passzát váltotta gólra, az öt és feles jobb csücskétől kilőve a hosszú alsó sarkot. 

A 23 esztendős középpályás kezdőként szűk 65 percet töltött a pályán. 

A vörösök az ezt megelőző – még Angliában, zárt kapuk mögött lejátszott – edzőmérkőzésüket 1–0-ra elvesztették az angol másodosztályban szereplő Preston ellen. Azon a mérkőzésen Szoboszlai ugyancsak kezdő volt. Ám érdemes megjegyezni, az Európa-bajnokság, illetve az azzal párhuzamosan rendezett Copa América egyenes kieséses szakaszában szerepelt liverpooli labdarúgók egyelőre még plusz pihenőjüket töltik. Azaz a Jürgen Klopp utójául kinevezett Slot kerete közel sem teljes. 

A Pool augusztus 1-jén az Arsenal ellen folytatja az észak-amerikai felkészülési turnéját, majd a Manchester Uniteddal is megmérkőzik. Hazatérve a Sevillával is találkoznak majd Szoboszlaiék, mielőtt elrajtolna az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2024–2025-ös kiírása. 

Az új szezon az augusztus 17-18-ai hétvégén indul. A Pool ellenfele az első fordulóban az újonc Ipswich Town lesz idegenben. 

Azt, hogy Szoboszlai számára mit hozhat az új éra Liverpoolban a Sportcast múlt heti adásában elemeztük. 

2024-07-27T06:01:36Z dg43tfdfdgfd