SZOBOSZLAI DOMINIK úJ HELYZETBEN TALáLTA MAGáT A LIVERPOOLNáL

Kiélezett versenyfutásban dől el a bajnoki cím sorsa az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) mostani kiírásában, a címvédő Manchester City mellett az Arsenal és a Liverpool hajt az aranyéremért. Előbbi kettő vasárnap gól nélküli döntetlent játszott egymással, így a Brightont legyőző liverpooliak kerültek lépéselőnybe. A három pont megszerzése után Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya elmondta, hogyan éli meg ezt a különleges versengést.

A Liverpool hamar hátrányba került az Anfielden, de aztán fordított, a győztes gólt Mohamed Szalah lőtte. Szoboszlai elmondása szerint a csapat menedzsere, Jürgen Klopp annyit kért csak tőlük, hogy ott folytassák, ahol az első félidőben abbahagyták, mert megvannak a helyzetek, és idővel jönnek majd a gólok is.

„Kilenc bajnoki van hátra, az első helyen állunk, vagyis a saját kezünkben van a sorsunk. Ha mostantól egyszer sem hibázunk, miénk lesz az aranyérem – úgyhogy az dönthet, hogy képesek leszünk-e a tökéletes hajrára” – nyilatkozta a magyar játékos a Sportalnak.

Hozzátette, neki is új ez a helyzet, mert a korábbi csapataiban nem tapasztalt még ilyen jellegű kihívást.

„A Salzburg annyira kimagaslik az osztrák Bundesligából, hogy a bajnoki cím borítékolható volt, a Lipcsével pedig a két Német Kupa-győzelem mellett többnyire a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekért küzdöttünk a bajnokságban. Ezzel szemben most a Ligakupa megnyerése után hajtunk a bajnoki címre és az Európa-liga-serlegre. Új szituáció – de nagyon élvezem” – magyarázta.

Értékelését a következő gondolattal fejezte be:

A hátralévő kilenc fordulóban minden találkozónak úgy kell nekifutni, mintha az utolsó lenne – és az Arsenal vasárnapi pontvesztése után már nem kell arra törekednünk, hogy a kilenc meccs egyikén tizenhat gólt szerezzünk.

2024-04-01T07:49:17Z dg43tfdfdgfd