TCR WORLD TOUR: HYUNDAI 1-2 A KVALIFIKáCIóN VALLELUNGáBAN, MICHELISZ AZ éLRőL RAJTOLHAT!

A hétvégén Vallelungában, Olaszországban folytatódik a TCR World Tour túraautó-bajnokság, ahol azért szurkolhatunk magyar szempontból, hogy Michelisz Norbert előrelépjen a tabella hatodik helyéről, ehhez azonban a szűk pályán mindenképpen szükséges volt a jó kvalifikáció.

A Q1-ben az első feladat az első 12 közé kerülés volt a Hyundai versenyzőjének, az élre azonban a másik Hyundai-jal Mikel Azcona állt, Michelisz pedig a hatodik helyet bérelte ki magának rögtön az edzés elején futott körével.

Féltávnál továbbra is Azcona vezetett John Filippi és Yann Ehrlacher előtt, de előbb Nestor Girolami és Santiago Urrutia is megelőzte ezt a hármast. Michelisz a 11. helyre csúszott vissza, de egy jobb kört tudott futni és a 4. helyre ugrott.

A vége felé Thed Björk tudott még gyorsabb lenni addigi legjobbjánál, amivel a második helyet bérelte ki magának, de nem sokáig tartotta ezt, mert Michelisz még egy gyorskört futott, amivel átvette a vezetést és meg is tartotta azt a Q1 végéig. A négy kieső Butti, Ceccon, Vahtel és Pussier voltak, így a két bennmaradó Hyundai Micheliszé és Azconáé maradt.

A tízperces Q2-ben nem sok idő maradt a várakozásra, ennek megfelelően szinte egyszerre robbant ki a bokszutcából az összes autó. Az első gyorsköröket is egymás mögött tették meg. Ezek végén ismét Michelisz állt az élre, 1:40.672-vel, mindössze pár ezreddel volt azonban gyorsabb a két Lynk & Co.-nál. Björknél és Urrutiánál.

Egy gyorskörre volt még ideje minden versenyzőnek, ezt kihasználva Vervisch és Björk is javítottak, meg is előzték Micheliszt, azonban ő és Azcona voltak az utolsók, akik mért kört futhattak és kibérelték maguknak az első két helyet, a magyar versenyző mindössze 15 ezreddel verte meg csapattársát, mögötte pedig Björk érkezett 154 ezreddel lemaradva.

Ezzel a Hyundai két versenyzője várhatja a legjobb helyzetben a holnapi versenyt, melyek magyar idő szerint 11:10-kor és 16:00-kor kezdődnek és természetesen beszámolunk róluk, ahogy a Le Mans-i 24 órás versenyről is, melynek legfontosabb tudnivalóit itt gyűjtöttük össze.

2023-06-10T13:14:03Z dg43tfdfdgfd