„TETSZIK AZ EMBEREKNEK VAGY SEM, EZZEL A JáTéKKAL JUTOTTUNK EL AZ ELőDöNTőIG” – AZ ANGOLOK REAGáLTAK A KRITIKáKRA

Az angol válogatottat irányító Gareth Southgate-et először Bukayo Saka tizenegyeséről kérdezték – mint ismert, az Arsenal játékosa hibázott az olaszok elleni 2021-es döntőben, most viszont betalált a Svájc elleni párbajban, egyenlítő gólja mellett ezzel is hozzájárulva a továbbjutáshoz.

„Mindenki tudja, hogy ez más volt neki, mint a többieknek, mégis előlépett egy ilyen óriási nyomású helyzetben. Briliáns volt a kivitelezés, nagyon boldog voltam, hogy utána láthattam a ragyogó mosolyát.”

Az 53 esztendős szakember 2016-os kinevezése óta – a 2018-as vb és a 2021-es Eb után – harmadszor készülhet elődöntőre nagy tornán.

„Tény, hogy immár folyamatosan kopogtatunk azon a bizonyos ajtón, és ez a következetesség fog segíteni abban, hogy a megfelelő pillanatban átlépjünk a célvonalon.”

A kapitány a szerdai ellenfélről is szót ejtett.

„Nem kérdés, hogy jobb minőséggel rendelkeznek, mint azok a csapatok, akikkel eddig játszottunk. Ez bizonyos területekre hatványozottan igaz Hollandia esetében, ezáltal kevésbé fér bele a hibázás nekünk.”

A régóta sérült Luke Shaw a svájciak elleni negyeddöntőben csereként visszatérhetett, és van esély rá, hogy szerda este már ott lehet a kezdőcsapatban.

„Az Európa-bajnokság elején arra számítottam, hogy sokkal hamarabb bevethető leszek. Volt egy kis visszaesés, de most már itt vagyok. A legfontosabb a győzelem, s bár tetszik az embereknek vagy sem, ezzel a játékkal jutottunk el az elődöntőig. Kizárólag ez számít.”

Southgate-tel kapcsolatban elmondta, nagyon hálás neki, hogy így bízott benne a szövetségi kapitány.

„Újabb elődöntőre készülhetünk vele, szeretjük őt. Remek szakember, pontosan rá van szükségünk. Nála a játékosok az elsők, éppen ezért vagyunk képesek a pályán a lehető legjobbunkat nyújtani.”

A Manchester United balhátvédje kiemelte, hogy nehéz párharcra számít.

„Nem hiszem, hogy Holandiának van gyenge pontja. Nagyszerű csapatról beszélünk, kiváló szövetségi kapitánnyal. Ugyanakkor nekünk egyedül a saját feladatunkra kell koncentrálnunk.”

EZT OLVASTA MÁR?

2024-07-09T16:10:40Z dg43tfdfdgfd