TOM DALEY ALAPOSAN LETESZTELTE A HíRHEDT OLIMPIAI áGYAKAT – VIDEó

A kartonpapírból készült fekhelyek egyik állítólagos célja, hogy visszafogják a túlságosan felhevült sportolókat az éjszakai aktivitásoktól.

Tom Daley máris hatalmasat ugrott a 33. nyári olimpián. Természetesen még nem a vízbe vetette magát, hiszen a versenyek csak július 27. után kezdődnek, sokkal inkább az olimpiai falu egyik leghíresebb, vagy inkább hírhedtebb alkalmatosságát, az ágyat próbálta ki, visszafogottnak nem nevezhető mozdulatokkal.

A kartonpapírból készült ágyak a 2021-es tokiói olimpián debütáltak, és gyorsan elterjedt, hogy elsődleges céljuk a sportolók igencsak felfokozott éjszakai "edzéseinek" a visszafogása. Természetesen a sötétedés utáni tevékenység és az ágyak küldetése is szigorúan meg nem erősített pletykákra épül, legalábbis a szervezők szerint. (Ezt persze picit árnyalja, hogy hivatalos adatok szerint az olimpiai játékok ideje alatt 300 ezer óvszert osztanak ki a versenyzők között.)

„Tudjuk, hogy a média nagyon sokat viccelődik ezen a történeten Tokió 2020 óta, de Párizsban kizárólag azért esett a választás ezekre az ágyakra, mert ez eddigieknél is jobban törekszünk a minimális környezeti hatások és maximális újrahasznosíthatóság elérésére" - nyilatkozta az egyik illetékes.

Mindenesetre, ahogy a toronyugró olimpikon videójából kiderül, akármi is volt a cél az ággyal, egy dologtól biztosan nem tartja távol a sportolókat: a heves mozdulatoktól.

(E!Online)

(Borítókép: Tom Daily toronyugró. Fotó: Getty Images)

2024-07-24T19:11:17Z dg43tfdfdgfd