TöRTéNELMI BL-ESEMéNY BUDAPESTEN

A női és a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2024-es négyes döntőinek sorsolását a verseny történetében először tartják egy helyszínen, egy napon, élő adásban. Az eseményre május 7-én, 17 órától a Sport Tv budapesti stúdiójában kerül sor.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) és a sportcsatornát működtető AMC Networks International – Central and Northern Europe (AMCNI CNE) közös erőfeszítései jóvoltából 2024-ben rendhagyó pillanatoknak lehetünk szemtanúi – áll a sporttelevízió közleményében. 

Kiemelték: az európai szövetség (EHF) úgy döntött, hogy fennállása során először egy helyszínen, egy időben tartja meg a két csúcsesemény sorsolását.

„A május hetedikén, Budapesten rendezendő sorsolással egyszerre állítjuk reflektorfénybe két prémiumtermékünket, a női és férfi Bajnokok Ligáját” – jelentette ki David Szlezak, az EHF marketing ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a két szakág népszerűsítésében újabb mérföldkőhöz értek, és az érintettek közös célja, hogy minél több szurkolóhoz eljuttassák az eseményt.

Pálinger Katalin, a magyar szövetség alelnöke kiemelte: az MKSZ a kezdetek, azaz 2014 óta aktív részese a budapesti női négyes döntőnek, és nagyon örülnek, hogy idén immár tizedik alkalommal lehetnek társzervezői a női klubkézilabda csúcseseményének.

A sorsolás az egész európai kézilabdacsalád számára kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a budapesti és a kölni hétvége elődöntőinek párosítására is fény derül, ami sporttörténelmi jelentőségű újdonság.

A két sorozat jelenleg a negyeddöntőknél tart, a magyar klubéletet a férfiaknál a Telekom Veszprém, míg a nőknél az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC képviseli még a mezőnyben.

A női négyes döntőre a budapesti MVM Dome-ban kerül majd sor, ezúttal június 1–2-án, míg a férfiakét egy héttel később rendezik, ugyancsak megszokott helyen, a kölni Lanxess Arenában.

A férfiaknál a veszprémiek a dán Aalborggal találkoznak a negyeddöntőben, az első, hazai felvonásra csütörtökön 18.45 órától kerül sor, az idegenbeli visszavágót pedig május elsején, 18.45 órától játssza a magyar bajnok.

A nőknél szombaton rendezik a negyeddöntők első felvonását, a Győr a címvédő és legutóbbi három kiírásban győztes norvég Kristiansand együtteséhez utazik (18 óra), míg az FTC a dán Esbjerg csapatát fogadja (16 óra). A visszavágókat jövő héten előbbi párharcban szombaton (18 óra), utóbbiban vasárnap játsszák (16 óra).

2024-04-23T13:01:50Z dg43tfdfdgfd