TúL VAN AZ F1-ES TESZTJéN A MERCEDESSZEL LEWIS HAMILTON POTENCIáLIS UTóDJA

Megkapta első Forma-1-es tesztlehetőségét a Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli – a 17 éves olasz pilóta idén a Forma-2-ben indul, és a nemzetközi sajtó értesülései szerint komoly esélye van arra, hogy ő vegye át Lewis Hamilton megüresedő helyét a csillagos márkánál.

A keddi napon a rossz idő (heves eső és egy kis hó) miatt csak kevés időt töltött a pályán a tehetség, szerdán viszont már 116 kört tudott futni a Red Bull Ringen a Mercedes W12-essel, vagyis a német istálló 2021-es autójával.

Még több F1 hír:Carlos Sainz továbbra is elérhető - Ideje félreállnia Lance Strollnak?

„Csodálatos volt, elképesztő volt érezni azt az erőt, ami az autóban van. Minden pillanatát élveztem, nagyon jól szórakoztam. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak a munkájuk miatt” – mondta Antonelli.

Az olasz pilóta tavaly a Formula Regional Európa-bajnokságot nyerte meg, idén pedig az F3-as lépcsőt kihagyva az F2-ben indul a Prema csapatával. Három forduló után a kilencedik helyen áll a bajnokságban, a legjobb eredménye az ausztrál főfutamon elért negyedik hely.

Eközben az F1-es stratéga szerint a Ferrari befoghatja a Red Bullt Kínában, míg a Le Mans-i győztes szerint Miami után távozni fog az egyik pilóta.

2024-04-18T08:15:34Z dg43tfdfdgfd