VERSTAPPEN: EBBEN ALONSO JOBB HAMILTONNáL

A holland pilóta a szezon eddigi hét versenyéből ötöt tudott megnyerni, aminek köszönhetően már kényelmes előnnyel vezeti az egyéni pontversenyt márkatársa, Sergio Perez előtt, miközben Alonsóval szemben már 71-es pontos fórja van.

Az is egyértelmű persze, hogy a Red Bullé a legjobb autó az idei mezőnyben, de látszólag csak Verstappen képes vele sokkal a többiek fölé emelkedni. És számára van egy képesség, ami rendkívül fontos, és ami megkülönbözteti a jó pilótákat a nagyszerű pilótáktól. Nem mindegy ugyanis, ki mennyire tud más dolgokra is fókuszálni, miközben a határon vezet egy F1-es gépet.

Az ő esetében pedig Barcelonában is remek példát kaphattunk erre, amikor a második szabadedzés során képes volt kiszúrni egy rádiózás közben, hogy a bokszban éppen Helmut Marko telefonja csörög, és az hallatszik be a beszélgetésbe.

„Szerintem előnyt jelent, hogy több dologra is van kapacitásom. Ezt nem lehet megtanulni. Csak néhány versenyző rendelkezik ezzel a képességgel” – mondta a The Sunday Timesnak a Red Bull-os. Amikor pedig rákérdeztek nála, melyik riválisa rendelkezik még vele, hamar rávágta: „Az én szememben Alonsóban is megvan ugyanez.”

„Ezt látni lehet abból, ahogyan az apró részletekre is odafigyel a pilótafülkében. Hiába vezet éppen a határon, közben egyéb dolgokra is gondol. Nem hinném, hogy Hamilton annyira jó lenne ebben, mint Fernando. Az emberek vélhetően utálni fognak ezért, de én így látom” – mondta Verstappen.

Az biztos, hogy Alonso már idén is többször bizonyította, mennyi extra kapacitása van az autóban ülve arra, hogy átlássa a futamokat és a pályán zajló eseményeket. Elég csak a bakui rádiózására gondolni, amikor Lance Strollt akarta segíteni a fékek beállításaival, vagy amikor Miamiban a kivetítőket nézve szurkolt csapattársának, de az ausztrál futam utolsó piros zászlós esetét is felhozhatnánk még példaként.

A Red Bull és Alonso kapcsolatáról eközben elmondható, hogy a spanyol majdnem többször is a bikásoknál kötött ki, végül azonban nem jött össze a dolog.

2023-06-10T11:29:01Z dg43tfdfdgfd