VIZSGáLóDIK AZ UEFA, ÁLVARO MORATA éS RODRI BAJBA KERüLHET

Köztudott, hogy a júniusban és júliusban rendezett németországi Európa-bajnokságot Spanyolország nyerte meg, s immár egyedüli válogatott, amely négyszer nyerte meg a kontinenstornát. Az Anglia elleni döntőt követően azonban az ünneplés közepette két játékos is felelőtlenül, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályaival nem elfogadhatóan viselkedett.

Csatlakozz a WhatsApp csoportunkhoz a legfrissebb sporthírekért! Kattints ide!

Álvaro Morata és Rodri ellen ugyanis az UEFA fegyelmi eljárást indított. Utóbbi játékos, a Manchester City légiósa, akit egyébiránt az Európa-bajnokság legjobbjának választottak meg, az éremátadást követően a pályán felállított színpadon a Gibraltár spanyol kifejezést énekelte. A csapatkapitány Morata, aki időközben az Atlético Madridtól az AC Milanhoz szerződött, hasonlóan cselekedett, amikor közönséget buzdította az említett szókapcsolat skandálására.

Az UEFA megerősítette, hogy vizsgálatot indított, és a két játékost „a tisztességes magatartás alapvető szabályainak megsértésével, a sportesemények nem sport jellegű megnyilvánulásokra való felhasználásával, valamint a labdarúgás és különösen az UEFA hírnevének megrontásával vádolja."

A Gibraltári Labdarúgó-szövetség közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban.

„Üdvözöljük, hogy labdarúgó szövetségünk által benyújtott panasz alapján az UEFA úgy határozott, hivatalos fegyelmi eljárást indít Rodri és Álvaro Morata ellen. Ez fontos első lépés annak megállapításához, hogy a panaszunkban felhozott indokok alapján megállapítható legyen az éneklés jogellenessége. A Gibraltári Labdarúgó-szövetség várja az UEFA fegyelmi bizottságának döntését."

Ezt olvasta már?

2024-07-25T10:11:00Z dg43tfdfdgfd