VéGET éR EGY KORSZAK A PREMIER LEAGUE-BEN, MáR BIZTOS A VáLTOZáS

Hétfő este biztossá vált, hogy David Moyes a szezon végén távozik az élvonalbeli angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham Unitedtől. Az utódja minden bizonnyal Julen Lopetegui lesz.

Moyes „közös megegyezéssel” távozik a londoni csapat menedzseri posztjáról, miután szerződése lejár az idény végén.

A csapat már gőzerővel keresi az új menedzsert, a kiválasztási folyamat részleteiről azonban nem kívánt nyilatkozni a klub sajtóosztálya. Egybehangzó brit sajtóhírek szerint a Real Madrid korábbi vezetőedzője, Julen Lopetegui váltja Moyest a kispadon.

A klub jobb helyzetben van, mint amikor 2019-ben visszatértem. Négy és fél ragyogó évet töltöttem a West Hamnél. Megvetettük a lábunkat a Premier League-ben, aztán tavaly júniusban megnyertük az Európa-konferencialigát, aminek nagyon örültem. Szeretnék köszönetet mondani minden játékosnak a támogatásukért és az elmúlt négy és fél évben elért sikerekért. Mindekivel nagyon élveztem a közös munkát a West Hamnél, és szeretném megköszönni a vezetőségnek, hogy lehetőséget adott nekem ennek a nagyszerű klubnak az irányítására

– fogalmazott Moyes leköszönő nyilatkozatában, írja a Sky Sports.

A Real Madrid korábbi edzőjét, Lopeteguit az elmúlt hónapokban több angol csapattal is szóba hozták, a hírek szerint ugyanis szívesen visszatérne a Premier League-be. A spanyol szakember a Sevillával 2020-ban megnyerte az Európa-ligát, és a West Ham vezetősége a jelek szerint benne látja azt az edzőt, aki visszavezetheti a csapatot a mezőny első felébe.

2024-05-06T18:55:47Z dg43tfdfdgfd